Drama u pećini posle spasavanja dečaka! (FOTO)

Autor:

Dok je svet slavio čudnovato spasavanje dečaka koji su 18 dana proveli zaglavljeni u pećini na Tajlandu, u njoj se odvijala prava drama, otkrivaju članovi spasilačkog tima.Nekoliko trenutaka pošto su svi dečaci i njihov trener konačno evakuisani iz pećine tri kilometra ispod zemlje, pumpe koje su ispumpavale vodu su odjednom prestale da rade i umalo se dogodila tragedija.

Iz pećine su se čuli jezivi krici ronilaca koji su pohitali ka izlazu iz pećine dok je nivo vode u njoj naglo rastao, piše danas britanski "Gardijan".

"Krici su se začuli pošto su glavne pumpe otkazale i voda je počela da nadire", rekao je jedan od ronilaca.


Na sreću, članovi spasilačkog tima uspeli su da za samo sat vremena izađu iz pećine zahvaljujući mornarčkim "fokama" i vojnom lekaru koji je u pećini i dečake održao u životu.

Inače, dečaci koji su spaseni iz poplavljene pećine u Tajlandu oslabili su u proseku po dva kilograma ali je njihovo zdravstveno stanje zadovoljavajuće.

Svi tajlandski dečaci spaseni! VIDEO

Lekari kažu da su 12 dečaka i njihov trener "dobro brinuli o sebi u pećini" i da su pili vodu koja kaplje sa zidova pećine.

Dva dečaka koja su u nedelju izvučena iz pećine i jedan spasen juče imali su blažu upalu pluća i dobili su sedmodnevnu terapiju.

Oni su primili i vakcine protiv tetanusa i besnila.

Izvor: Youtube/CGTNDečaci koji su u nedelju izašli iz pećine već jedu normalno i mogu da se kreću, ostali i dalje jedu pasiranu hranu.

Srbin koji spasava tajlandske dečake: Nezamislivo!


Ronioci su juče spasili svih 12 dečaka i njihovog fudbalskog trenera. U akciji je učestvovao međunarodni tim od 90 ronilaca.

Dečaci uzrasta od 11 do 16 godina i njihov 25-godišnji trener ostali su zaglavljeni u pećini 23. juna pošto su jake kiše dovele do povećanja nivoa vode u pećini i blokirale im put za povratak.

Povezano

Sve vesti