"Mi smo ti užasni Rusi koje prati ceo Beograd"!

Autor:

Posle bure na društvenim mrežama o strancima koji navodno fotografišu decu po Novom Beogradu, oglasili se i akteri te priče i otkrili šta se zapravo dešava.

"Mi smo ti užasni Rusi koje prati ceo Beograd"! Foto: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Proteklog vikenda, na društvenim mrežama počela je da se širi informacija o strancima koji "slikaju i snimaju decu" na Novom Beogradu, bez dozvole ili znanja roditelja. Ekipa stranaca primećena je na nekoliko igrališta, a Internet zajednica objavila je brojeve registarskih tablica njihova dva automobila, upozoravajući građane da je možda reč o "tipovanju" za otmice dece.

Sada su se Rusi oglasili na Facebook profilima i uverili ljude da ne slikaju njihovu decu, ali zamolili i za privatnost.

"Veliki pozdrav svima! Mi smo ti užasni Rusi u crnom Q7 i belom Seatu! Drago nam je što smo privukli pažnju lokalnog stanovništva, ali nekad to smeta, nismo mogli da pretpostavimo da će se skupiti ceo grad i početi bukvalno da nas prati. Da vam otkrijemo šta mi tu radimo, i zašto," napisali su Rusi, tri mladića i tri devojke.

MyKi - pametni sat za decu, sigurnost za vas

"Došli smo 6. jula u Beograd, mi smo filmska ekipa iz Moskve i jedan od nas živi u Sloveniji, zato imamo auto slovenačke registracije. Došli smo u Beograd da snimimo spot za mladog ruskog muzičara po imenu Monoplay, u saradnji sa beogradskim studentima produkcije i glume," objasnili su oni.

"Šta radimo? Tražimo lokacije za snimanje i ništa više, zato šetamo po gradu tamo-vamo, upoređujemo kako neki objekti izgledaju u različitim uslovima osvetljenosti. Tu smo jer je Beograd super grad, sa super lokacijama koje želimo da snimamo. Da li nam je potrebno snimanje dece? Nije, mi već imamo deset odraslih glumaca, i to nam je dosta," napisali su oni.

"Neki od nas su već radili u Beogradu i to je uvek bilo odlično iskustvo, ali sada smo jako ogorčeni i razočarani ovakvim dočekom, jer su Beograđani uvek bili veoma gostoprimljivi. Nadamo se da ćete čuti naše obraćanje, i da, naravno da smo obavestili policiju Beograda da smo tu i šta radimo, ko je zainteresovan, možemo mu poslati skeniran taj dokument.

Bilo bi super kada ne biste širili po društvenim mrežama naše privatne informacije, kao što su brojevi tablica i slično," zamolili su pripadnici ove filmske ekipe, koji su na Facebooku objavili i selfi na kojem poziraju u liftu.

Oni su saopštenje završili izvinjenjem na gramatičkim greškama, pošto im srpski nije maternji jezik.

Povezano

Sve vesti