• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska posla: Vole da stoje u redu, pa to ti je!

Izvor Tanjug

Srbin će uvek gunđati što mora da stoji u redu ispred šaltera, i to mu "vlast ne omogući" da posao završi elektronski "iz fotelje" (ko sav normalan svet), ali kada ima takvu mogućnost on odabere - isti taj šalter, podaci su APR-a.

Od početka godine u Srbiji osnovana su 9.902 nova preduzeća, što je rast od 2,6 odsto u odnosu na isti period prošle godine, međutim, svega tri procenta preduzetnika je svoje firme registrovalo elektronskim putem, podaci su Agencije za privredne registre (APR).

Podaci ukazuju na to da se građani i dalje najčešće odlučuju da "prošetaju do APR-a", čekaju na šalterima ali i da papire za registraciju pošalju poštom, iako je od početka godine sve to moguće obaviti elektronski.

RADI! Registrovao radnju a da nije bio na šalteru

Oko 78 odsto preduzetnika je svoje registracione prijave za osnivanje podnelo lično, dolaskom na šalter u beogradsku kancelariju i 13 organizacionih jedinica APR-a ili preko jedne od 135 opštinskih kancelarija s kojima APR ima saradnju.

"Poštom je svoje prijave poslalo 19 odsto budućih preduzetnika, dok je svega tri procenta preduzetnika podnelo elektronsku registracionu prijavu", navode u APR-u.

Novih preduzetnika više je za 6,32 procenta od početka godine u odnosu na isti period prošle, a od januara do kraja juna ove godine iz Registra je obrisano 11.259 preduzetnika što je za 7,88 procenata više nego u istom periodu protekle godine.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

.

Elektronske greske...Sigurnije je na uvid...😊

Jenkins

Jeste elektronski... Zakazao kod dr opste prakse elektronski, odem u zakazano vreme moj karton nigde, a gospodja neka kaze i ja imam sad zakazano. Odem na salter i kaze salterusa najpametnija osoba u ustanovi da taj dan nisu imali internet. Pa ajd ti rodjace registruj firmu on line...

svetski putnik od kude Nish

Narocito vole da stoje u redu ispred banaka*iako bankomati funkcionisu. Zele partiju razgovora sa nepoznatim osobama o temama poput "sta je poskupelo, gde se ko posvadjao i oko cega, ko sve krade Bogu dane u firmi a para mu legne dvaput mesecno, kuj koga za**bal, kuj koga utepal...

special image