On je NAJVEĆI GUBITNIK Svetskog prvenstva

Autor:

Kako li je sada napadaču hrvatske reprezentacije Nikoli Kaliniću?

Vratićemo vas vremeplovom u ne tako davnu prošlost.

Vratićemo vas na datum 18. jun 2018. godine. Tog dana selektor hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić uradio je hrabar i rizičan potez - izbacio je iz nacionalnog tima napadača Nikolu Kalinića, ostavši na dvojici špiceva - Mariju Mandžukiću i Andreju Kramariću.

Razlog tog radikalnog poteza bila je nedisciplina Kalinića. On je, naime, odbio da uđe sa klupe za rezervne igrače u  prvom meču Hrvatske na Svetskom prvenstvu u Rusiji protiv Nigerije.

Nije bio zadovoljan Kalinić svojim statusom, smatrajući da mu je mesto u timu, na terenu, a ne na klupi za rezerve. Isfolirao je da ga bole leđa, pa je odbio da uđe u igru.

"Kalinića sam poslao da se zagreva, a onda mi je rekao da ga bole leđa. Isto se dogodilo i u prijateljskoj utakmici sa Brazilom, a potom i na treningu. Mirno sam prihvatio ono što mi je rekao. Bili su mi potrebni spremni igrači. Ekipu čine 23 igrača i svako za nju mora da živi. U suprotnom nema atmosfere. Vedran Ćorluka je nama bitan, a on je bez reči prigovora prihvatio da bude rezerva", rekao je Dalić na konferenciji za novinare, nagoveštavajući svoj naredni potez. A taj potez je bio da 30-godišnjeg Kalinića pošalje kući.

Napadač Milana je trebalo da bude podrška Mandžukiću u napadu, a nema sumnje da bi mnogo značio u nastavku turnira, ako ništa drugo bar kao sveži igrač.

Mislilo se da bi ovaj potres mogao da uzdrma hrvatski tim. Međutim, igrači su stali uz selektora, a potom su na terenu razneli Argentinu, da bi uz mnogo sreće preživeli meč osmine finala protiv Danske, a sreća ih je pomazila i u četvrtfinalu protiv Rusije.

Gotovo 30 dana kasnije od "slučaja Kalinić", Hrvatska će igrati u finalu Svetskog prvenstva protiv Francuske.

A Kalinić će tu utakmicu gledati posredstvom TV prenosa. A mogao je da ima "najskuplje" mesto i gleda iz "prvog reda", možda i da bude akter...

Danas je Kalinić razapet na društvenim mrežama, uz identičnu poruku: "Ne budite kao Nikola Kalinić".


Dobra pouka za sve igrače (a i mnogo šire) da shvate da nisu iznad tima.

Povezano

Sve vesti