MONDO/Agencije

Britanija: Lažna uzbuna, nema novog trovanja

Britanska policija uklonila je kordon u engleskom gradu Solsberiju, nakon što je novi incident na kratko zabrinuo javnost da bi moglo da se radi o još jednom napadu nervnim gasom "novičok".

1
A- A A+
muzej srpskog lekarskog društva otrov otrovi hemija lek lekovi medicina farmacija farmako Foto: MONDO/Stefan StojanovićPolicija u Solsberiju saopštila je da su hitne službe pozvane na mesto u blizini restorana "Zizi", usled zabrinutosti za zdravlje muškarca starog oko 30 godina.

"Sada možemo da potvrdimo da nema opasnosti po zdravlje osobe niti rizika za javnost", saopšteno je na "Fejsbuk" nalogu lokalne policije.

Rojters, pozivajući se na Skaj njuz javio je prethodno da je policija iz Viltšira saopštila da interveniše povodom incidenta, u koji je uključen muškarac u 30-im godinama.

"Imajući u vidu aktuelni incident u Solsberiju i Ejmsberiju, preuzimamo visoke mere predostrožnosti kako bi osigurali javnu bezbednost", dodaje policija.

Prošle nedelje, britanska policija saopštila je da su dve osobe iz grada Ejmsberi, u blizini Solsberija, otrovane "novičokom", istim nervnim agensom kao i Skripaljevi ranije ove godine.

Opet novičok!? Par u kritičnom stanju

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.