Stefanović: Marjanović na slobodi ali imamo dokaze

To što je Zoran Marjanović, osumnjičen za ubistvo svoje supruge pevačice Jelene Marjanović, pušten iz pritvora ne znači da protiv njega nema dokaza, tvrdi ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

47
A- A A+

Stefanović je gostujući na TV Pink rekao da policija i tužilaštvo smatraju da su prikupili dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

On kaže da ne želi da komentariše odluke suda (o puštanju iz pritvora), ali da se u javnosti stvorila pogrešna, iskrivljena slika da je "Marjanović pušten na slobodu jer nema dokaza protiv njega".

"Pritvor nije krivična sankcija. Pritvor se određuje osumnjičenim, a Marjanović je jedini osumnjičen u ovom slučaju. Osumnjičen je za teško krivično delo, za ubistvo koje je počinjeno na zverski, brutalan način", pojasnio je ministar.

Krivični postupak je u toku, dodaje on i napominje da će se sudskom postupku sud opredeliti na osnovu dokaza da li je Zoran Marjanović kriv ili nije kriv.

Izašao iz pritvora! (FOTO,VIDEO)

"Ljudi iz policije i tužilaštva u trenutku kada je podignuta optužnica su smatrali da prikupljeno dovoljno dokaza koji njega inkriminišu i koji su dovoljno za osuđujuću presudu. To je suština", istakao je Stefanović.

Podseća da se pritvor osumnjičenom određuje da ne bi ponovio krivično delo, da ne bi uticao na svedoke, uznemiravao javnost, pobegao iz zemlje.

Zoran Marjanović ima alibi!?

"Marjanović je devet meseci u pritvoru. Sud je izveo sve potrebne dokaze, obavio saslušanja. Tužilaštvo i policija prikupili su dovoljno dokaza na osnovu naloga suda.Puštanje iz pritvora nema veze da li je neko kriv ili nije kriv", istakao je Stefanović.

On kaže da ga brine kreiranje atmosfere u društvu i pita se gde je nestala empatija prema ubijenoj Jeleni Marjanović.

"Sud će uraditi svoj posao i dati konačnu reč o tome. Mi smatramo da postoji dovoljan broj dokaza. Videćemo šta će sud reći", zaključio je ministar.

Povezano

Sve vesti