Put oko sveta za manje od minuta

Autor:

Da li pijete čaj? Saznajte kako se čaj pije u mnogim zemljama sveta. I probajte nešto novo!

/promo tekst/

Stiglo nam je leto, a sa omiljenim godišnjim dobom vrućine i onaj "neizdrž" za morem i godišnjim odmorom. I dok čekate da spakujete svoj kofer i odete daleko u nepoznato, hajde da se kladimo da vam možemo malo skrenuti misli.

Vodimo vas na putovanje oko sveta u jednoj šoljici čaja!

Raznovrsni načini i rituali ispijanja čaja podsećaju nas da je ovo piće mnogo više od nečega što će nas ugrejati i utoliti nam žeđ. Kada bi vam neko ponudio da popijete ovaj napitak u svakoj zemlji ove planete, verujemo da ne biste odbili.

Prenosimo vam nekoliko rituala:

U Kuvajtu se u čaj dodaje kardamom i šafran. Omiljeni čaj u Kini je "puer", koji se prodaje u kuglicama.

Britanci svoj dan ne mogu zamisliti bez čaja, kao ni čaj bez mleka, dok se u Maleziji pije hladan čaj sa šećerom i mlekom.

U Rusiji će vam često reći da ne štedite sa čajem i da ga pijete do mile volje, i to običan crni čaj, dok je u Indiji jedan od omiljenih čajeva "Darjeeling" sa Himalaja.

Ukoliko budete u prilicu da posetite Mongoliju, obaveznoprobajte čaj iz plitkih posuda, kakav se obično tamo i pije, i obavezno sa mlekom i solju.

U Argentini se isključivo pije mate čaj, koji je antioksidant, dok se na Tajlandu čaj priprema od različitih trava sa dodatkom mleka i leda.

Mauritanci svoj čaj piju iz tri čaše, i to počinju od nešećerenog ka slatkom čaju. Zeleni čaj uz dodatak mente karakterističan je za Maroko, dok je u Turskoj obavezan čaj sa šećerom iz malih šolja.

U Egiptu vole nešećereni crni čaj, dok je na svadbama specijalitet čaj od hibiskusa.


Iako je "malo teže" sve ovo iskusiti brzo, nudimo vam alternativu. Čaj koji spaja istok i zapad - Fuzetea, i to u ledenoj varijanti, idealnoj za leto!

Nesvakidašnja fuzija ekstrakta čaja u kombinaciji sa voćem i biljem stvaraju harmoniju ukusa osmišljenu da vam svakog dana pruži novo zadovoljstvo i uživanje u trenutku.

Tagovi: