mondo.rs

"Supermen" izazvao gnev žena!

Autor:

Pa, gde da se šališ u vezi sa silovanjem čoveče?

Glumac Henri Kavil kojeg svi najviše znamo po ulozi Supermena, napravio je pogrešan korak kada je u intervjuu za australijski "GQ" magazin "prozvao" #MeToo pokret žena protiv seksualnog zlostavljanja u filmskoj industriji i šire.

"Ima nešto divno u tome da muškarac juri za ženom. Postoji jedan tradicionalni pristup tome i to je lepa stvar. Mislim da bi muškarac trebalo da zavodi ženu i juri za njom, ali možda sam ja staromodan kad mislim tako. Izuzetno je teško uraditi tako nešto kada postoje određena pravila, jer onda pomislim: 'Pa, radije ne bih otišao do nje i poveo razgovor, jer će me prozvati silovateljem ili tako nešto", rekao je on i dodao:

"Umesto toga onda pozovete bivšu devojku i vratite se u vezi koja nikada nije ni funkcionisala. Ali, sigurnije je tako nego da bacim sebe u vatre pakla jer sam neko ko je pod budnim okom javnosti i ako priđem nekome da flertujem ko zna šta može da se dogodi?"

Njegov stav je, naravno, izazvao gnev žena iz pokreta, jer se glumčev komentar indirektno i odnosio na njih i sve nevidljiviju liniju onoga šta je zlostavljanje i seksualno uznemiravanje, a šta preterivanje. Ali, Kalvin je trebalo da zna da će proći kao "bos po trnju" zbog ovoga baš kao i svaki glumac koji je pre njega istakao nezadovoljstvo situacijom koja nastaje.

Nakon uvreda i komenatara da bi ga trebalo "baciti u đubre" i "izbrisati", Kalvin je izdao izvinjenje i istakao da je došlo do nesporazuma.

"Želim da se izvinim za bilo koju vrstu konfuzije i nesporazuma koji je ovo moglo da napravi. Voleo bih samo da pojasnim i istaknem svima da sam uvek do sada, a i nadalje ću žene tretirati s najvišim poštovanjem bez obzira na to da li je u pitanju prijateljski, profesionalni ili ljubavni odnos. Nikada nisam imao nameru da pokažem nepoštovanje u bilo kom obliku. Ovo iskustvo me je naučilo važnu lekciju izvlačenja iz konteksta i uredničkih sloboda", rekao je on u izvinjenju nagoveštavajući da je magazin modifikovao njegove izjave i zaključio:

"Radujem se pojašnjavanju moje pozicije u budućnosti u vezi sa temom koja je od izuzetnog značaja i koju svim srcem podržavam."

Povezano

Sve vesti