Šta kažu u EK, zašto se Junker tetura kao pijan?

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker koji je snimljen kako se tetura na Samitu NATO dok ga drugi lideri pridržavaju, navodno je imao "bolni napad išijasa".

20
A- A A+

Objašnjenje snimaka na kojima Junker izgleda kao "mrtav pijan" došlo je tek danas od portparolke EK Margaritis Šinas. Ona je nagađanja o pijanstvu odbacila kao "više nego neukusno".

Komentari koje je izazvao video snimak, na kojem se vidi kako Junker posrće, a pomoć mu pružaju drugi lideri, naveli su nemačku vladu da saopšti kako "ima veoma visok nivo poverenja" u Junkera, koji će, inače, predstavljati EU na trgovinskim pregovorima u Kini, Japanu i SAD kasnije ovog meseca.

POGLEDAJTE:

Izvor: YouTube/Daily Mail

"U sredu uveče, on je imao naročito bolan napad išijasa, koji su pratili grčevi", rekao je Šinas, dodajući da je Junker zahvalio na pomoći koju su mu pružili premijeri Holandije i Portugalije.

Šinas je rekao novinarima da je Junker imao tokom ove nedelje veoma "gust" program sastanaka, a da će otputovati kao što je i planirano za Kinu i Japan naredne nedelje.

Šta bi s Junkerom? Posrtao, ljuljao se...(VIDEO)

Očekuje se takođe da će kasnije tokom meseca Junker otputovati u Vašington, u pokušaju da reši trgovinski spor s Belom kućom, prenosi Rojters.

Junker je u sredu uveče, pred gala večeru lidera NATO, izgubio ravnotežu nekoliko puta, hodao nesigurno i posrtao.

Šta vi mislite? Išijas ili koja čašica više?

Povezano

Sve vesti