Rakitić: Najlepše je biti Hrvat!

Autor:

Jedan od glavnih igrača hrvatske fudbalske reprezentacije Ivan Rakitić pred finale Mundijala protiv Hrvatske, uispalio nekoliko patriotskih: "Nema lepšeg osećaja nego kad si Hrvat... Kad obučeš taj sveti dres, kao da si neko drugi".

Da li će se Hrvatska u nedelju revanširati Francuskoj za poraz u polufinalu Svetskog prvenstva 1998. godine? S tim što je ovog puta ulog još veći - trofej prvaka sveta.

Hrvatska je u transu. Svi žive za nedeljni duel u Moskvi i svi najviše očekuju od tandema Real Madrida i Barselone: Luka Modrić - Ivan Rakitić.

Rakitić, vezni fudbaler Barselone, odigrao je ove sezone više od 70 utakmica, što za Barsu, što za reprezentaciju! A na Mundijalu u Rusiji odigrao je sve mečeve, uključujući tri produžetka!

Ali, on kaže da umor niko ne oseća u hrvatskom timu, jer ko bi sad mislio na umor kad se igra finale.

"Čuo sam i ja za tu brojku, stvarno neverovatno. Ali snage će biti i viška. Samo treba pogledati snimke iz Hrvatske da vidite svu tu sreću. Od prvog dana to traje, toliki ponos, tolika sreća, takvo zajedništvo. To je istorijska utakmica ne za nas 11 ili 23, nego za četiri miliona Hrvata. Ako treba, nosićemo jedne druge. To je najveća utakmica za nas, daćemo sve od sebe. Daj Bože da ispadne kako treba", rekao je Rakitić na konferenciji za novinare.

Ispalio je i patriotsku:

"Nema lepšeg osećaja nego kad si Hrvat, pre svega. Kada sam odlučivao da li ću da igram za Hrvatsku... sanjaš da ćeš igrati finala, ali treba to ispuniti. Najlepše je biti Hrvat".

Na konferenciji za novinare pitali su ga i u čemu je tajna Hrvatske koja je uspešna u mnogim sportovima.

"To je poseban osećaj koji imamo prema državi. Kad obučeš taj sveti dres, kao da si neko drugi. Imamo to zajedništvo koje nas gura u svim sportovima".

Na pitanje da li će da uradi novu tetovažu, ako Hrvatska bude prvak sveta, odgovorio je:

"Dao Bog da dođe do toga, pa ako treba na čelu. Tu ima dovoljno mesta. Samo da vidimo da li će mi žena dozvoliti".

A o "osveti" Francuzima za 1998. godinu, Rakitić kaže:

"Razumemo da je to bilo nešto posebno, ali sad to moramo da ostavimo iza sebe. Toliko smo godina sanjali Tirama i ona njegova dva gola. To treba zaboraviti. Mi sanjamo taj pehar već toliko godina i daćemo sve od sebe da dođe u Hrvatsku".

Upitan da li bi prihvatio da završi karijeru a da Hrvatska bude prvak sveta, Rakitić je ovako prokomentarisao:

"Ostavićemo kopačke kućama. Sve dajem za zajednički uspeh. Svi dajemo sve jedan za drugog".

Kaže i da bi Zlatnu loptu trebalo da osvoji neki Hrvat, a on svoj glas daje Luki Modriću.

Za najvećeg gubitnika Mundijala proglašen je Nikola Kalinić, koji je poslat kući posle prve utakmice Hrvatske protiv Nigerije, zbog nediscipline.

Rakitić o "slučaju Kalinić" kaže:

"Nemamo šta da pričamo o tome. Razumem i vas novinare da morate nešto da pišete, ali nije se dogodilo nešto o čemu bi trebalo loše misliti. I ova cela situacija sa Domagojem Vidom je (uskliknuo "Slava Ukrajini" posle pobede nad Rusijom u četvrtfinalu Mundijala, prim. aut.), nadam se, zaboravljena".

Povezano

Sve vesti