Bjeli najviše para za film o Tomi Zdravkoviću!

Autor:

Filmski centar Srbije na konkursu za sufinansiranje najviše novca izdvojio za "projekat koji izlazi iz okvira biografske priče," prenose "Novosti".

Bjeli najviše para za film o Tomi Zdravkoviću! Foto: Mondo/Goran Sivački

Upravni odbor Filmskog centra Srbije usvojio je predloge Komisije u kategoriji Sufinansiranja proizvodnje dugometražnih filmova i doneo odluku o novčajnoj podršci za sedam projekata, prenose "Večernje novosti".

Komisijom je predsedavao Vuk Ršumović, a osim njega tu su Miroslav Lekić, Bojan Vuletić, Kristina Đuković i Marko Jocić, prenosi taj list.

Najviše novca na konkursu, 45 miliona dinara, dobio je biografski film "Toma" o legendarnom Tomi Zdravkoviću, koji će režirati Dragan Bjelogrlić i Zoran Lisinac, po scenariju Nikole Pejakovića.

Po oceni Komisije, ovaj projekat je "odličan primer biografskog filma koji prevazilazi puku ilustraciju života svog junaka, i prerasta u priču o jednom složenom vremenu".

Po visini odabranog iznosa, slede "Leto kada sam naučila da letim" Raše Andrića (40 miliona), Mirjana Karanović ("Mara", 35 miliona), Goran Paskaljević ("Mačji krik", 32), Darko Nikolić ("Jedini izlaz", 30).

FCS će sufinansirati i "Kelte" Milice Tomović sa 23 miliona, kao i film "U vreme kada tuga izlazi iz žbunja" Marka Đorđevića. Ovaj film dobio je 4,5 miliona dinara, a u njemu je jednu od svojih poslednjih uloga ostvario Nebojša Glogovac.

Dragan Bjelogrlić trenutno priprema i novu seriju, sve o njoj saznajte u našem prilogu!

Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti