PREVARENI ĐACI: Neki u Ljoretu, neki kod kuće

Veći deo grupe prevarenih učenika Devete gimnazije ostao je u Ljoret de Maru a deo se vratio kući. Rasim Ljajić najavio oduzimanje licence agenciji i otkrio na koji način su đaci, i roditelji koji su platili aranžman, prevareni.

PREVARENI ĐACI: Neki u Ljoretu, neki kod kuće Foto: MONDO/Danijela Pašić

Grupa od 106 učenika iz Srbije koja nije mogla da uđe u hotel u Ljoret de Maru u Španiji ipak se neće danas vratiti kući, već će ostati do kraja aranžmana u tom letovalištu.

Španski partneri turističke agencije „B2R“ iz Beograda uplatili su danas novac za smeštaj gimnazijalaca Devete beogradske gimnazije u Ljoret de Maru. Nekolicina njih se, pre same uplate, vratila za Beograd.

"Novac je uplaćen i deca su ostala u hotelu, izuzev njih sedmoro, kojima su roditelji danas platili avionske karte za povratak u Srbiju", potvrdio je za tabloid "Alo" Rasim Ljajić, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, koji je dodao da je inspekcija bila u agenciji B2R i obavila svoj deo posla.

Do obrta je došlo nakon što je organizator sakupio, i uplatio, novac za aranžman, rečeno je "Novostima" u Ministarstvu trgovine, telekomunikacija i turizma.

"Deca su dobro, vesela su i nasmejana. Smeštena su u hotelu 'Samba' u letovalištu Ljoret del Mar, gde će ostati do petka kada je i bilo planirano da se vrate", kazala je pomoćnica ministra Vera Božić Trefalt.

Ona je dodala da su deca mogla i danas da budu vraćena kući, ali da su odlučila da ostanu do kraja aranžmana.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kazao je da će turističkoj agenciji B2R"biti oduzeta licenca, jer je prevarila beogradske gimnazijalce kojima nije uplatila smeštaj u špаnskom letovаlištu Ljoret de Mаr gde su došli nа odmor.

"Deca su nas zvala i plakala, nastavnica je ugasila telefon"

Ljajić je kazao da je pored te agencije u prevari učestvovala i osoba kojoj je pre mesec dana oduzeta licenca a ta osoba je, da bi ponovo organizovao putovanje, našla ovu agenciju koja je regularno do sada poslovala.

Ministar je apelovao na sve roditelje i putnike da moraju da imaju ugovor o putovanju, na osnovu koga mogu da se sprovode drugi postupci i dodao da će u ovom slučaju novac biti vraćen jer postoji garancija.

On je istakao da će biti pooštreni uslovi za otvaranje turističkih agencija i za dobijanje licence. Kazao je da se razmišlja o mogućim zаkonskim rešenjimа kojа bi moglа dа uključuju veće gаrаncije i veći keš depozit zа osnivаnje аgencijа koji bi mogаo dа bude minimum 10.000 evrа.

Grupa od 106 učenikа treće godine Devete beogrаdske gimnаzije stigla je u petak u špаnsko letovаlište Ljoret de Mаr nа odmor, аli nisu mogli dа uđu u hotel gde je trebаlo dа budu smešteni, jer agencija B2R nije platila smeštaj.

U međuvremenu, đаcimа je obezbeđen smeštаj i njihov povrаtаk u Srbiju očekuje se danas.

Povezano

Sve vesti