Pula na nogama zbog Milene Dravić! (VIDEO)

Autor:

Evo kakvu je reakciju izazvala diva srpske kinematografije!

1
A- A A+

Milena Dravić (78), diva jugoslovenske kinematografije, pozdravljena je petnaestominutnim ovacijama kada je na njeno pojavljivanje 5.000 ljudi ustalo i aplaudiralo, na otvaranju 65. Pula filmskog festivala.

U autentičnom ambijentu Pulske Arene, Milena Dravić se našla kao specijalni gost festivala, a pre dva dana u Srpskom kulturnom centru u Puli predstavljena je monografija koja govori o njenom životu i karijeri.

"Očarana sam", ponavljala je Milena Dravić pod svetlima Arene.

Direktorka festivala Gordana Resović je istakla da je Milena Dravić tokom svih 65 godina trajanja ove filmske smotre uvek bila najznačajnija pažnja publike.

"Ovaj redak jubilej, 65 godina trajanja festivala zapravo slave svi koji su pogledali neki film u fantastičnom ambijentu Arene u Puli. Verujem da ćemo kroz različite programe i različita ostvarenja dostojno obeležiti izuzetno trajanje našeg festivala", rekla je Resović.

Inače, prvi film koji je publika videla na ovogodišnjem tradicionalnom Filmskom festivalu je debitantsko ostvarenje Barbare Vekarić – "Aleksi". Reč je o srpsko-hrvatskoj koprodukciji u kojem, između ostalih igraju i Neda Arnerić i Aljoša Vučković, a jedan od koproducenata je i Gordan Kičić.

Sve do 22. jula u Puli će biti prikazani filmovi iz novije hrvatske produkcije, među kojima su i aktuelna ostvarenja Anđela Jurkasa, Dalibora Matanića, Nevija Marasovića...

Programska celina Europolis meridijani publici će ponuditi izbor iz svetske kinematografije.

Popularan festivalski trend praćenja dramskih serija biće zastupljen u Puli prikazivanjem epizoda televizijskih formata snimljenih u Hrvatskoj uz državne podsticaje. Ljubitelji serija imaće priliku da vide dve epizode serije "Hrvatski krimić" kao i po dve epizode serija "Senke nad Balkanom" u režiji Dragana Bjelogrlića i "Novine" Dalibora Matanića.

Pod zajedničkim nazivom "Iz povjesti kinematografije" biće prikazani dokumentarni filmovi. Odlično prihvaćena lokacija za uživanjem u filmovima pod vedrim nebom "Plaža ambrela" biće prostor u kojem će biti prikazivani filmovi za mlade, među kojima je i ostvarenje "Biser Bojane" u režiji Milana Karadžića.

Pogledajte!

Izvor: TANJUG

Tagovi:

Povezano

Sve vesti