MONDO/Agencije

Tabloidi melju Trampa: PUTINOVA PUDLICA

Mediji širom sveta analizirali su samit američkog i ruskog predsednika Donalda Trampa i Vladimira Putina u Helsinkiju. Gotovo su ujedinjeni u procenama ko je od dvojice lidera prošao bolje u susretu, a bulevarska štampa ne bira reči.

Tabloidini mediji su surovi prema Trampu, koga nazivaju "Putinovom pudlicom", "izdajnikom" i raznim drugim izrazima, piše britanski "Gardijan".

List "Njujork dejli njus" optužio je Trampa ni manje ni više nego za izdaju, a na naslovnoj strani objavio je karikaturu na kojoj Tramp drži za ruku Putinu a drugom iz pištolja puca u glavu Ujka Sema.

"Vašington post" je na naslovnoj strani objavio da Tramp "reklamira" Putinovo moćno negiranje, kao i da je Putinu poklonio diplomatski trijumf jer je odbio da podrži "kolektivni zaključak" američkih obaveštajnih agencija o mešanju Rusije u predsedničke izbore 2016. godine.

REŠETANJE:Tramp se izblamirao, tvrde kongresmeni

Ruska "Rosijskaja gazeta" navela je da su odnosi sa SAD unapređeni i da "prijatelji ne bi trebalo da se svađaju sa prijateljima", kao i da je sastanak dvojice lidera rezultirao "promenom mnogih stvari na bolje".

Finske novine "Kaupaleti" ne dvoume se oko toga ko je trijumfovao na samitu - na naslovnoj strani objavile su Tramp 0 - Putin 1.

Helsinki: Šta kaže Putin, a šta Tramp

Najprodavanije novine u Finskoj na švedskom jeziku "Hufvudstadsbladet" na naslovnoj strani objavio je fotografiju Putina koji se smeje i ispod koje piše "Trap je bio moj favorit".

Britanski Gardijan objavio je tekst o samitu "Ništa manje od izdaje - Tramp optužen zbog razgovora sa Putinom", dok je Tajms naveo da se Tramp suočava sa reakcijama nakon "produktivnog" razgovora sa Putinom.

Britanski desničarski tabloid "Dejli ekspres" posvetio je dve stranice samitu Trampa i Putina u Helsinkiju u tekstu "naklon i mig i okončanje Hladnog rata" dok se Putin sreće sa svojim "novim najboljim prijateljem".

Povezano

Sve vesti