Sklonili Karmela, da bolje potroše 73 miliona

Autor:

Tanderi su uspeli u nameri da trejduju nekada jednog od najboljih igrača lige. Jednogodišnja saradnja ipak nije uspela.

4
A- A A+

Činilo se da će to biti mnogo lepša priča kada su najkorisnijem igraču NBA lige, Raselu Vestbruku, u Oklahomi pridruženi Pol Džordž i Karmelo Entoni.

Međutim, Tanderi su stali već u prvoj rundi plej-ofa, u kojoj ih je pobedila Juta (4:2), a družina je posle samo 12 meseci ostala manja za jednog igrača.

U noći između četvrtka i petka po evropskom vremenu, Oklahoma je trejdovala Karmela Entonija (34 godine, 203 centimetara) i uspela da "izađe" iz ugovora koji bi je koštao još 73 miliona dolara, a očigledno joj ne bi doneo mnogo.

Entoni je poslat u Atlantu, dobiće 27,9 miliona dolara i posle nekoliko dana postaće slobodan igrač, sa mogućnošću da sam izabere gde će nastaviti karijeru. Da li će to biti Hjuston, Majami ili neki treći tim - brzo će biti poznato.

Ceo trejd izgleda ovako:

Oklahoma je u Atlantu poslala Karmela i zaštićenog "pika" prve runde 2022. godine, a zauzvrat je dobila nemačkog plejmejkera Denisa Šrudera (24) i američkog krilnog centra Majka Muskalu (27), koji se neće zadržati među Tanderima.

Oklahoma će, dalje, poslati Muskalu u Filadelfiju i dobiće nekadašnjeg igrača Mege, francusko krilo Timotea Luvavua (23), dok će Siksersi zatvoriti ovaj krug tako što će poslati beka Džastina Andersona (24) u Atlantu.

Najveća zvezda ovog trejda, nekadašnja napadačka "mašina" Denvera i Njujorka, sada je na novom početku, na kojem će ipak biti prinuđen da se pomiri sa činjenicom da više neće biti prva ofanzivna opcija ekipe.

Povezano

Sve vesti