mondo.rs,MONDO/Agencije

Pacoli neće doći, ili će doći - kao Švajcarac?

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da mu se čini da do posete ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija Novom Pazaru i drugim gradovima u Srbiji neće doći. Pacoli dolazi, ali kao Švajcarac?

18
A- A A+

Javlja mi se da do toga neće doći, rekao je Stefanović novinarima posle svečanosti prijema u radni odnos novih 272 policajca i vatrogasca-spasioca, odgovarajući na pitanje da li će biti dozvoljena poseta Pacolija, kome je poziv uputilo Bošnjačko nacionalno veće, na čijem čelu je Sulejman Ugljanin.

Pacoli sutra u Pazaru kao Švajcarac?

Bedžet Pacoli će sutra najverovatnije boravitiu Novom Pazaru, ali u privatnoj poseti i u svojstvu običnog građanina, saznaje Tanjug. BNV zakazalo je, prema Tanjugovim informacijama, svečani prijem u popodne u svojim prostorijama, a nakon toga i tribinu u zgradi Skupštine opštine Novi Pazar, kojoj bi trebalo da prisustvuje i Pacoli. Nezvanično, u Novom Pazaru već boravi zamenik oficira za vezu Prištine u Beogradu. On je, inače, švajcarski državljanin i kao ministar nepostojeće države u Novi Pazar može da dođe jedino sa važećim švajcarskim pasošem.

On je poručio da se neće dozvoliti da dođe do destabilizacije Srbije.

Pacoli je rekao ranije da je tražio dozvolu Beograda da poseti Novi Pazar i da će, ako je dobije, posetiti taj deo Srbije, prenosi prištinski Klan Kosova.

Pacoli: Nisam ja kao Marko Đurić

On je u emisiji Info magazin kazao da je iz Brisela vršen pritisak da ne ide u tu posetu, ali da je podneo zahtev Beogradu i da će to učiniti, bez obzira šta drugi kažu.

Haradinaj: Podela Kosova za mene znači - RAT

"Već 40 godina živim van Kosova, osećam se slobodnim na putovanjima i osećam se vrlo slobodnim, ali ako nemam dozvolu da uđem u Srbiju neću raditi kao Marko Đurić i ići planinskim putevima koje ne poznajem, uopšte neću ići ako mi ne bude dozvoljeno", rekao je Pacoli.

To je kasnije potvrdio i za agenciju Preševa jone da neće ići u Novi Pazar ako ne dobije dozvolu iz Beograda.

Da bih posetio Preševo, Sandžak ili Beograd neophodna je saglasnost i dozvola srpskih vlasti i međunarodne zajednice, jer bih išao u skladu sa protokolom kao zvanični predstavnik susedne države, rekao je Pacoli.

Ukoliko te saglasnosti i dozvole ne bude, dodao je, neće moći da se odazove pozivu Sulejmana Ugljanina.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.