Vučić: Ako baš hoće izbore...

Predsednik Srbije kaže da ne vidi razloge za prevremene izbore, ali da u slučaju da "ogroman" broj predstavnika opozicije insistira na tome, ne bi sasvim isključio mogućnost da im izađe u susret.

35
A- A A+


Komentarišući najave o formiranju opozicionog saveza u Srbiji i tvrdnje predstavnika opozicije da će vanredni izbori biti održani u martu, Aleksandar Vučić je kazao da će uskoro biti održani lokalni izbori u Majdanpeku i da je to prilika "desničarskom ili tajkunskom savezu sa primesama fašizma da odnese ubedljivu pobedu".

"Oni uvek znaju kada su izbori, za njih su oni laki, tako je to za one koji gube a za nas su uvek teški. Ako dobiju narodno poverenje, mi to nećemo gaziti, glas naroda je najvažniji", kazao je Vučić novinarima posle obilaska radova na rekonstrukciji beogradskog Urgentnog centra.

Izvor: Tanjug



Povodom izjave Vuka Jeremića o Kosovu i položaju Srba u Crnoj Gori, Vučić je rekao da "uvek najneozbiljniji i najneodgovorniji ljudi imaju prvu reakciju".

Tvrdeći da Jeremić to poručuje "sa mora" i sa "otetim novcem od ambasada Katara i Berlin", Vučić je pozvao novinare da sačekaju "još sedam osam" dana kada će o Jeremiću "čuti ono što treba".

Građani će, kaže, čuti za šta je dobio pare od katarske ambasade iz Nemačke, iako on ćuti na tu temu.

„Čekali smo da on kaže. Glasno ćutanje smo dobili kao odgovor. Kao i na pitanje odakle tebi Ðilasu 100 miliona evra. Sve ljude ovde sa poznanicima i porodicama da skupimo, ne mogu da skupe tih 100 miliona evra koliko je Ðilas zaradio od 2007.do 2012. godine, kada je bio bog i batina u državi“, rekao je Vučić.

On je pozvao danas kritičare, "koji su bili na vlasti kada je Crna Gora napustila zajedničku državu i Kosovo proglasilo jednostranu nezavisnost", da kažu narodu istinu da žele da budemo taoci jednog problema, gde, inače, nemamo nikakvu kontrolu.

Oni, kaže, koji su suučestvovali u stvaranju lažne države Kosovo sada kritikuju svako rešenje, kritikuju njega, kao da je on stvorio taj problem.

Haradinaj: Podela Kosova za mene znači - RAT


"Neko govori o Rezoluciji Saveta bezbednosti UN 1244, da sve mora da bude u skladu s tim dokumentom. Pitam sve vas ovde i koji me privatno podržavate ili ne, što nismo prihvatili Rezoluciju 1244? Jesam li to ja privatio premešatnje pitanja KiM iz UN u EU. Je l'' to neko drugi pre nas doneo odluku da je Euleks dobrodošao, umesto UN. Ja ili Jeremić, Ðilas i Tadić?“, upitao je Vučić obraćajući se novinarima nakon obilaska radova na obnovi Urgentnog centra.

Podsetio je da u Rezoluciji 1244 ne piše nigde Srbija, već SRJ.

"Je li Vučić ili bilo ko od njih uništio SRJ, dao Crnoj Gori krila da odu. To su uradili 2006. isti ti - Jeremić, Tadić, Ðilas“, ukazao je Vučić.

Vučić je pdosetio da su 2011. ti isti podigli granice na Brnjaku i Jarinju, da su zajedničkim snagama sa Slavišom Ristićem iz fašističke stranke koja tuče ženu, to činili Jeremić, Ðilas i Tadić.

Tači: Nekoga u Srbiji će boleti glava...


Rekao je da ti isti žele da zadrže svoju virtualnu priču, bez razmišljanja o tome da nas je sve manje na KiM.

Podsetio je da Albanci kupuju imanja oko Gračanice, da u Čaglavici imamo svega 20 srpskih kuća, u Bresju i Kosovu Polju nijednu, a u Novom Brdu iduće godine više nećemo imati većinu.

"Recite narodu šta i koje je po vama jedino rešenje - da izbacimo Albance? Ima ih ne 1,8 miliona, već između 1,35 i 1,4 miliona. Ja ne mogu da budem neodgovoran i neozbiljan kao drugi. Mi ćemo nastaviti da razgovaramo, a oni, koji su uništili zemlju, doveli je do bankrotstva, neka pričaju svioje priče“, rekao je on.

Vučić je kazao da, ako Srbi vole prevare, neka izvole...

"Ja nisam varao naš narod nikada. Ni kada sam najavio da ćemo, kada smo smanjivali plate i penzije, da ćemo imati najveće penzije i plate ikada. Neću da lažem ni oko KiM, niti oko bilo čega drugog“, podv

Ukazao je da je teško suprostaviti se "tajkunskoj familiji partija" koja ima mnogo novca i medija - Šolakovih i Ðilasovih medija, kao i protiv tajkuna iz Makedonije koji pokušavaju da nam uređuju zemlju.


Povezano

Sve vesti