mondo.rs

Pol Voker - ovo niste znali

Autor:

Prošlo je pet godina od tragične smrti zvezde "Paklenih ulica", a sada će biti otkriveno ono što javnost nije znala o njemu.

Uskoro ćemo gledati dokumentarac o Polu Vokeru, glumcu iz "Paklenih ulica" koji je stradao u saobraćajnoj nesreći pre pet godina.

Film "Ja sam Pol Voker" (I am Paul Walker) predstaviće ne samo karijeru i privatni život glumca, već i njegove dobrotvorne poduhvate i druge detalje koje javnost nije znala sve do njegove smrti.

Film u režiji Endrijena Bauthausa, koji je snimao dokumentarce o poznatim ličnostima kao što su Muhamed Ali, Džon F. Kenedi mlađi i Hit Ledžer, biće premijerno prikazan 9. avgusta u Americi.

Dirljivo: Vin Dizel dao detetu ime po njemu

Voker je bio na suvozačevom mestu kada je njegov prijatelj Rodžer Rodas izgubio kontrolu nad automobilom "Porše karera GT" iz 2005. godine, koji je zatim udario u banderu i zapalio se. Obojica su poginuli na licu mesta.

Pol Voker je rođen u blizini Los Anđelesa 12. septembra 1973. Sa 12 godina je počeo da radi dečije televizijske emisije. Na filmu je debitovao 1987. u horor komediji "Monster in the Closet", ali je tek 1998. godine dobio ulogu koja mu je donela slavu – "Meet the Deedles".

Ćerka tužila Porše

Ćerka glumca Pola Vokera, koji je preminuo u saobraćajnoj nesreći dok je vozio automobil "porše karera GT", tužila je kompaniju "Porše" i navela da su određeni nedostaci tog modela doprineli smrti njenog oca. "Porše" je kratko saopštio da žali zbog njegove smrti, ali da ne vidi svoju krivicu. "Uvek nam je žao kada neko strada u jednom od naših vozila, ali smatramo da izveštaji vlasti dokazuju da je ovaj slučaj bio tragedija usled neoprezne vožnje i prevelike brzine", saopštila je ta kompanija.

Voker se proslavio ulogom u akcionom filmu "Paklene ulice" u kome je zaigrao zajedno sa Vinom Dizelom.

Poznat je i po ulogama u filmovima "Joy Ride", "Into the Blue", "Timeline" i u ostvarenju Klinta Istvuda "Flags of Our Fathers".

Vin Dizel je nakon njegove smrti napisao "Nebo je dobilo novog anđela, počivaj u miru prijatelju", Dvejn Džonson "Šaljem svoju ljubav i snagu njegovoj porodici, a snagu ćemo svi naći u njegovoj svetlosti".

Pol Voker je preminuo dok je u toku bilo snimanje sedmog nastanka "Brzi i žestoki". Njegova braća su zamenila Vokera u pojedinim scenama, a pesma iz filma posvećena je njemu.

Izvor: YouTube/Fast and Furious

Povezano

Sve vesti