Pazite u kakvoj obući vozite u Grčkoj

Autor:

Vožnja u papučama je kažnjiva, ali i opasna

7
A- A A+

U Grčkoj je zabranjeno voziti u papučama.

Ovakav prekršaj će vas na teritoriji ove popularne turističke destinacije koštati 50 evra, ali će vam biti i oduzeta vozačka dozvola na mesec dana, što može predstavljati veliki problem svim turistima.

Vožnja u papučama ili popularnim japankama je zabranjena zato što može dovesti do problema prilikom "gaženja" nožnih komandi.

Nove, drastičnije saobraćajne kazne u Grčkoj

Prema jednom engleskom istraživanju, vožnja u japankama može biti opasna, jer se dešava da se ova vrsta letnje obuće podvuče ispod neke od papučica što može dovesti do većeg problema u vožnji. Japanka je "odgovorna" za čak 1,4 miliona saobraćajnih udesa godišnje, a stručnjaci smatraju da je opasnije voziti u njima nego u obući sa visokom štiklom, jer je potrebno više vremena da se noga sa gasa pomeri na kočnicu, a i ostvaruje se manji pritisak.

Grčka saobraćajna policija, osim glavnih saobraćajnica, kontroliše i prilaze plažama, a rigorozno kažnjava za alkohol, nevezivanje pojasa, kao i za pušenje u vozilu u prisustvu dece, prenose grčki mediji.

Grčka meteorološka služba za naredne dane je najavila tropsku temperaturu i do 40 stepeni Celzijusovih.

Pazite na temperaturu u kolima leti

Ministar turizma Elena Kuntura izjavila je da je u Grčkoj za prvih pet meseci ove godine boravilo više od 4,5 miliona turista, što je za 20,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti