Raj na zemlji: Najlepše ostrvo na svetu (VIDEO)

Autor:

Najlepše ostrvo na svetu izgleda zaista nestvarno...

Raj na zemlji: Najlepše ostrvo na svetu (VIDEO) Foto: Guliver/Getty Images/12ee12

Istraživanje koje je sproveo magazin Travel & Leisure napravio je listu najboljih ostrva na svetu, koja su izglasalie hiljade entuzijasta, a sve na osnovu svojih utisaka o aktivnostima, prirodnim atrakcijama, plažama, hrani i ljubaznosti lokalnog stanovništva.

Pobedivši tradicionalne favorite poput ostrva Maui na Havajima, Boru Boru i Tahiti, gusto naseljeno ostrvo Java u Indoneziji proglašeno je najlepšim na svetu!

Opisano kao "srce nacije", Java je ekonomski i geografski centar Indonezije i mesto u kojem živi 141 milion ljudi!

Smešteno između Sumatre i popularnog Balija, ostrvo Java se prvi put ove godine našlo na listi najlepših ostrva, zahvaljujući prelepim vodopadima, lokalnim tradicijama i očuvanju prirodnih lepota.

Ostrvo je dobilo ocenu 95,28 od 100, kao svojevrsno priznanje brojnim iskustvima i prirodnim atrakcijama koje ima da ponudi.

Prema pisanju "Lounli planeta", najpoznatije turističke atrakcije na Javi su hram Borobodur, inače najveći budistički hram na svetu, izgrađen u devetom veku, i Jogjakarta, provincija koja je kulturni i umetnički centar Indonezije. U tom mesto se govori najčistiji javanski jezik i tu je strancima najvidljivija njihova tradicija.

Nacionalni park Bromo-Tenger-Semeru na ostrvu Java je takođe jedna od omiljenih destinacija na Javi, zbog pejzaža koji podsećaju na fotografije sa Meseca i vulkana Bromo.

Pogledajte u videu kako izgleda najlepše ostrvo na svetu:

Izvor: YouTube/Travelicious

A evo i koja ostrva su se našla u top deset najlepših na svetu:

1. Java, Indonezija

2. Bali, Indonezija

3. Lombok, Indonezija

4. Maldivi

5. Vaiheke ostrvo, Novi Zeland

6. Palavan, Filipini

7. Mauricijus

8. Cebu, Filipini

9. Paros, Grčka

10. Tasmanija, Australija

Sve vesti