MONDO/Agencije

Povratak ISIS-a: Više od 220 mrtvih! (VIDEO)

Više od 220 ljudi ubijeno je danas u nizu napada u južnoj sirijskoj provinciji Sueida za koje je odgovornost preuzela Islamska država.


"Bilans današnjih napada je 221 žrtva, od čega je 127 civila, ubijenih najvećim delom na severu Sueide gde su pronađeni leševi pogubljenih u kućama", rekao je direktor opozicione Sirijske opservatorije za ljudska prava Rami Abdel Rahman.

To je jedan od prvih napada te jačine, bilo samoubilačkih ili napada na sela, koje je Islamska država izvela tokom više meseci u Siriji, gde su pretrpeli brojne poraze.

Provincija Sueida, je pod kontrolom vlade u Damasku ali su džihadisti prisutni u pustinjskom području severoistoka provincije.

Prema navodima državnih medija, vojska je pokrenula kontranapad, dok opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava tvrdi da avioni bombarduju položaje džihadista.

Izvor: Youtube/Sputnjik"Četvorica samoubica su aktivirala eksploziv u gradu Sueida", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.Napadi su izvedeni istovremeno s napadima u istoimenom gradu Sueida, u kojem živi verska manjina Druzi, prenosi Asošiejted pres.

Izvor: Youtube/EX ALDEBARAN314


U Sueidi se tokom prošlih meseci desilo više napada iza kojih stoji Islamska država.

ISIS izgubio 95 odsto teritorije

Povezano

Sve vesti