Izložba dečjih crteža u MSU!

Autor:

Klinci starosti od dve do 13 godina predstavljaju se kao umetnici od ovog vikenda!

Izložba dečjih crteža u MSU! Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Izložba radova pod nazivom "Ulaznica za muzej" formirana je od radova dece uzrasta od dve do 13 godina, koja su tokom januara i februara ove godine bila redovni posetioci klizališta, otvorenog u tom periodu ispred zgrade Muzeja. Radove koji su se našli na ovoj izložbi poklonili su deca klizači, kao zamenu za ulaznicu u Muzej.

"Tako su najmlađi posetioci dobili mogućnost da svojim kreativnim prilogom ostvare kontakt ne samo s umetničkim delima zastupljenim u aktuelnoj postavci već i sami nakratko postanu deo umetničkog ambijenta. Njihova kreativnost i neposrednost izraza učvršćuju uverenje Muzeja da upravo deca čine jezgro buduće publike kao i uverenje da bi neka od njih, u budućnosti mogla biti i aktivni stvaraoci na našoj umetničkoj sceni. Negovanje najmlađe publike i stimulisanje njihove kreativnosti, jeste i jedan od prioritetnih ciljeva Muzeja u radu sa publikom. Muzej savremene umetnosti teži tome da postane mesto za učenje kroz zabavu i podsticanje kreativnog razmišljanja i izražavanja," saopštio je Muzej.

VIDEO: Ušli smo u Narodni muzej pre otvaranja

Sakupljeno je ukupno 148 radova, međutim jedan broj njih je ostao nepotpisan, tako da se mladi stvaraoci pozivaju da na samoj izložbi potpišu svoje umetničko delo.

Izložba će biti otvorena od 28. jula do 12. avgusta.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti