LUDNICA: Žurka koji će trajati 48 sati bez pauze!

Autor:

EXIT pokreće novi No Sleep Festival u Beogradu - Prvog dana Nina Kraviz, I Hate Models i Dax J!

Nakon što je prošle godine okupio preko 20.000 posetilaca nultog dana na Exitu, uz nastupe imena kao što su Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple, Rebekah i brojni drugi, ovogodišnji No Sleep Festival održaće se u Beogradu od 16. do 18. novembra!

Tokom besanog vikenda i uz neprestani program od 48 časova, na više lokacija u Beogradu, među kojima su Novi Hangar u Luci Beograd, te klubovi Drugstore, 20/44 i razna druga kultna mesta, nastupiće neki od vodećih izvođača svetske elektronske muzike, kao i nadolazeće zvezde uz podršku regionalne i domaće scene.

Posle tri istorijska nastupa u finalu Exita, kao i nebrojenih hedlajnerskih setova na gotovo svim vodećim festivalima sveta, Nina Kraviz vraća se u Beograd koji odlično pamti po svojim najranijim koracima na svetskoj sceni i prvim međunarodnim nastupima van rodne Rusije.

Nina se vraća u trenutku kad cela svetska javnost prati svaki njen korak sa dosad nezabeleženom pažnjom, dok njena nova muzika ove godine neprestano stiže kroz remikse koji pomeraju žanrovske granice.

Neumorno skačući od železničkih stanica do aerodroma, od najvećih pozornica do najmanjih prodavnica ploča, nastupajući rame uz rame sa najvećim zvezdama među kojima je i sama danas, i gurajući uz sebe neke od najneafirmisanijih talenata, Nina je ostala fundamentalno nezavisna.

Nasuprot uvreženom mišljenju, sve ove godine je aktivna na sceni bez raznih menadžera koji bi joj vodili karijeru i igrali na takozvane "zicere" i umesto toga okuplja kreativce sa svih strana, pomažući mnogima da zasluženo budu obasjani istim onim svetlom koje nju danas svuda prati.

Uz titulu najboljeg svetskog DJ-a za 2017. godinu, Nina Kraviz i dalje sa istom strašću čuva izvorni andergraund duh elektronskog pokreta i krči put novoj generaciji hedlajnera.

Jedan od takvih je i britansko-berlinski techno heroj Dax J koji je svet osvojio sa završnim setovima najvećih događaja, zbog čega su ga redom Mixmag, Groove Magazine i DJ Mag proglasili za najboljeg DJ-a nove generacije, a vodeći festivali svrstali u rang udarnih izvođača. Njegovim stopama korača i mladi francuski buntovnik, misterioznog identiteta i upečatljivog pseudonima I Hate Models za kojeg je ceo svet saznao zahvajujući furioznim remiksima za Depeche Mode, te celoj plejadi singlova koji predvode novi super-uzbudljivi talas na svetskoj elektronskoj sceni.

No Sleep Festival održaće se na više lokacija dok će centralni program biti smešten u industrijskom okruženju Luke Beograd i njenom novom Hangaru na samoj obali Dunava.

Novi Hangar ujedno je i nova tačka najvećih elektronskih dešavanja u Beogradu, smeštena na svega 1.500 metara od Trga republike, a na ovoj, centralnoj lokaciji No Sleep Festivala, biće prikazana i najsavremenija produkcija iz ranga vodećih elektronskih festivala u zatvorenom prostoru.

Pored centralnih, No Sleep Festival imaće i brojne dnevne i after žurke, te prateće programe kao što su izložbe i radionice, uz muzičku konferenciju sa nekim od najaktuelnijih tema na svetskoj i domaćoj elektronskoj sceni.

Povezano

Sve vesti