HOROSKOP

Kako će "krvavi Mesec" uticati na vas

Autor:

Večeras se očekuje pomračenje Meseca i "krvavi Mesec". Evo da li će to i kako uticati na vaše raspoloženje.

Pomračenje Meseca, najduže koje smo videli u ovom veku, dogodiće se večeras, a više o tome u koje tačno vreme će se videti, pročitajte ovde:

SPEKTAKL NA NEBU: Sve o pomračenju Meseca (VIDEO)

Pored astronomskih zaljubljenika koji će ovu pojavu pratiti, "krvavi Mesec" zanima i astrologe jer tvrde da lunarna tj. mesečeva aktivnost može da utiče na naše raspoloženje.

"Lunarni efekat" je termin koji se odnosi na verovanje da mesečev ciklus može da ima direktan uticaj na ponašanje i raspoloženje ljudi.

U 2008. godini, studija istraživača sa Oksforda i sa univerziteta "Ludvig Maksimilijan" je istraživala vezu između mesečevih ciklusa i ponašanja ljudi i zaključila da postoji veoma malo dokaza za vezu između to dvoje.

"Lunarni ciklusi su imali i nastavljaju da imaju uticaj na ljudsku kulturu. Ali, uprkos uvreženom mišljenju da faze Meseca utiču na naše ponašanje i mentalno stanje, ne postoji čvrsti dokazi u ljudskoj biologiji da postoji bilo kakva veza između to dvoje", saopštili su naučnici.

Profesor teoretske astrofizike u Birmingemskoj školi, Ilja Mendel, skeptičan je da "krvavi Mesec" može da utiče na nečiji temperament, ali dodaje da je to zanimljiva pojava u astronomskom smislu.

Uprkos tome, oni koji veruju u astrologiju smatraju da "krvavi Mesec" ima uticaj na naše ponašanje.

Merilin Keskula je osnivačica Mylky Moon Lab-a, kompanije koja pomaže ženama da razviju svoj biznis na osnovu prirodnih ciklusa.  

"Ništa nije nasumično - uvek postoji neki red u haosu", kaže ona govoreć o takozvanom krvavom Mesecu. "Naizgled predvidljivi i nepovezani događaji imaju definisan obrazac. Krvavi Mesec je najduže pomračenje u 21. veku i to će biti kulminacija oluja promena kroz koje smo prošli nedavno, kao individualci i kao društvo", tvrdi ona.

Keskula smatra da će krvavi Mesec imati maksimalan uticaj zbog pomračenja, Sunca u znaku Lava (vatreni znak) i time što će Mesec "zagrliti" Mars istog dana - crvena ratnička planeta akcije, agresije i vitalnosti".


Tagovi: