Od sada brže kroz naplatne stanice u Srbiji

Autor:

Putarinu u Srbiji je sada moguće platiti i beskontaktno platnim karticama

9
A- A A+

ilustracija Foto: MONDO/Jelica Dojčinović ilustracija

Na svim čeonim naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji od sada je moguće plaćati putarinu beskontaktno Mastercard i Maestro karticama.

JP "Putevi Srbije" je na naplatnim stanicama "Subotica", "Stara Pazova", "Beograd", "Niš", "Preševo", "Dimitrovgrad", "Šid", "Šimanovci" i "Prelјina" omogućilo vozačima da putarinu plate prislanjanjem kartice na čitač koji transakciju vrši za nekoliko sekundi, bez unošenja PIN koda.

Osim ovog, "Putevi Srbije" podsećaju da je putarinu moguće platiti i korišćenjem ENP uređaja, koji omogućava najbrži prolazak kroz naplatne stanice bez zaustavlјanja. Ovaj "gedžet" značajno skraćuje vreme zadržavanja na naplatnim stanicama i ujedno predstavlјa jeftiniji vid plaćanja putarine, jer se odobravaju različiti popusti.

Dopuna ENP uređaja može se izvršiti na 151 prodajnom mestu "Puteva Srbije" i kod ovlašćenih distributera (kliknite ovde za spisak).

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Povezano

Sve vesti