SRNA

Dvojica na slobodi: Ukinut pritvor za državni udar

Autor:

Veće Višeg suda u Podgorici ukinulo je pritvor državljanima Srbije, Srboljubu Đorđeviću i Draganu Maksiću, optuženima u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan 16. oktobra 2016. godine.

0
A- A A+
Crna Gora, crnogorska zastava, zastava Crne Gore Foto: MONDO/Nikoleta Vukčević

"Rešenjem Vanraspravnog krivičnog veća ukinut je pritvor optuženima S.Đ. i M.D. zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo stvaranje kriminalne organizacije", objavljeno je na sajtu Višeg suda u Podgorici.

U saopštenju se navodi da su im određene mere nadzora, zabrana napuštanja boravišta i obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu.

Crna Gora: "Državni udar" stao zbog četnika

Protiv rešenja može se izjaviti žalba Apelacionom sudu Crne Gore u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Optužnicom Specijalnog tužilaštva za pokušaj terorističkog napada u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. godine, osim lidera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Milana Kneževića, te Mandićevog vozača Mihaila Čađenovića, optužnicom su obuhvaćena dva ruska državljana Edvard Šišmakov i Vladimir Popov.

Optužnicom su obuhvaćeni i srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, te Maksić i Đorđević.

Suđenje u slučaju terorizam i državni udar biće nastavljeno u septembru.

Povezano

Sve vesti