Hrvatska uvela poseban Dan žalosti zbog Olivera

Autor:

Pogledajte atmosferu na ulicama Splita nakon vesti o smrti slavnog pevača. Objavljeni planovi za komemoraciju i sahranu.

Hrvatska oplakuje Olivera Dragojevića, koji je preminuo od karcinoma pluća u nedelju ujutru. Zbog smrti pevača, hrvatska Vlada prvi put je uvela Dan nacionalne sućuti (saučešća), sličan Danu žalosti.

Ovaj dan biće obeležen u utorak, 31. jula, i podrazumevaće isticanje zastave na pola koplja, ali ne i otkazivanje ranije zakazanih priredbi i događaja.

Od Olivera su se oprostile brojne poznate ličnosti, iz sveta muzike, ali i politike, glume, sporta... Vest o njegovoj smrti bila je udarna u svim medijima u regionu, a preneli su je čak i "Njujork tajms", "Vašington post" i drugi uticajni svetski mediji.

Pogledajte atmosferu iz Splita - horski su se pevale Oliverove pesme!

Beogradski glumac Nikola Kojo skrenuo je posebnu pažnju objavom na društvenim mrežama u kojoj je odao počast Oliveru Dragojeviću, ali je žestoko kritikovao one koji su se šalili sa smrću damlatinskog kantauatora i njegovom odlukom da nikada više ne održi koncert u Srbiji.


A ovako se Dalmacija, pogotovo Split i Zadar, oprostila od svog Olivera.

SCENE IZ SPLITA - "MOJ GALEBE"

Izvor: MONDOIzvor: TANJUG

Komemoracija pevaču biće održana u HNK "Split", ispraćaj će biti upriličen u utorak na splitskoj Rivi, u Crkvi svete Frane odakle će telo biti prebačeno u Lučku kapetaniju. Sahrana će biti dan kasnije u mestu Vela Luka na Korčuli, gde se Dragojević rodio i odrastao. Organizaciju sahrane preuzeo je, prenose hrvatski mediji, Grad Split.

Povezano

Sve vesti