mondo.rs

"Probaće da nas skinu, nećemo se dati!"

Autor:

Više hiljada ljudi pozdravilo je ispred Skupštine Beograda vaterpoliste Srbije, nove-stare šampione Evrope.

"Probaće da nas skinu, nećemo se dati!" Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Četvorostruki uzastopni evropski prvaci pojavili su se na legendarnom balkonu Starog dvora oko 20.20 časova, prvo članovi stručnog štaba i selektor Dejan Savić, a zatim i "neposredni izvođači" radova na osvajanju nove zlatne medalje za naš vaterpolo.

Nakon što se Savić zahvalio navijačima na dolasku, rečima "Divni ste, naklon do poda", jedan po jedan su aplauze dobijali Gojko Pijetlović, Dušan Mandić, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Miloš Ćuk, Duško Pijetlović, Nemanja Vico, Milan Aleksić, Nikola Jakšić, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Branislav Mitrović i kapiten Filip Filipović.

"Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo! Pre svega da se zahvalimo i da se poklonimo ovim momcima i stručnom štabu, ovim divnim ljudima, koji su zaslužni za ovaj trijumf", rekao je Filipović i dodao:

"Hvala svima što ste došli večeras. Obećavam da ćemo dati sve od sebe da se vidimo, ako bog da, još koji put", a potom je mikrofon uzeo sjajni golman Branislav Mitrović i poveo skandiranje "Sad si uz'o trofej Filipe"!

SKROMNA OLGA DANILOVIĆ

Bilo je predviđeno da se na svečanom dočeku sa vaterpolistima pojavi i teniserka Olga Danilović, koja je u nedelju osvojila u Moskvi osvojila svoju prvu WTA titulu. Kako je preneo RTS, Olga je odlučila da ipak ne izađe na balkon, objasnivši da "za nju ima vremena"!

Srpski "delfini" u subotu su osvojili zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Barseloni, pošto su u finalu pobedili domaćina, Španiju, rezultatom 12:10, posle izvođenja peteraca.

Pre toga su nanizali pet pobeda, između ostalih nad tradicionalnim rivalima Mađarskom i Hrvatskom.

Slavlje je nastavljeno nakon što je devojčica Darija Vračević otpevala himnu "Bože pravde", a reprezentativci su u izjavama za RTS ponovo rezimirali urađeno i osvrnuli se na buduće izazove.

"Porazi od Hrvatske i Italije na finalnom turniru Evropske lige u Splitu su bili prelomni. Posle toga smo shvatili da moramo nešto da promenimo da bismo opet počeli da pobeđujemo. Jako je bitno što smo opet počeli da igramo dobru odbranu, da igramo jedan za drugog. To su stvari koje ovoj ekipi donose rezultat", rekao je Branislav Mitrović.


Može li ova ekipa da nastavi da ređa trijumfe na velikim takmičenjima?

"Definitivno da. Ovaj uspeh je pokazao da imamo kvalitet, a kada smo još i motivisani, stvarno smo najbolji. Ali dolaze nova takmičenja, drugi će na sve načine pokušati da nas skinu. Nećemo se dati", obećala je srpska "hobotnica".

Milan Aleksić bio je jedan od brojnih igrača koji su na balkon došli sa svojom decom.

"Predivan osećaj, jednom kad uđe pod kožu, nikada ne može da se zaboravi", rekao je o dočeku.

"Hvala ljudima koji su došli, ali i svima u Srbiji i van Srbije koji su nas podržavali. To je ono što nas motiviše da igramo za Srbiju", dodao je Aleksić.

Nikola Jakšić Dušan Mandić Foto: MONDO/P. Vujić

Andriju Prlainovića pratila je ćerkica Đurđa, a "Gospodin 300" rekao je da će reprezentacija morati da osvoji još neko zlato, kako bi na sledeći doček doveo i sina Bogdana.

"Svaki put je veliko zadovoljstvo kada vidimo koliko uspesi reprezentacije usreće narod i kolika energija postoji. To je nešto što nema cenu, osećaj koji se ne može opisati. Nadam se da će biti još povoda za ovakve dočeke", sa spokojnim izrazom lica je poželeo Prlainović.

Filipović je po povratku iz Barselone, u nedelju, izjavio da je ova ekipa "napravljena da pomera granice"...

"Mislim da su se upravo danas stvorili uslovi da svaka postavljena granica bude pomerena unapred. Hvala državi, hvala ljudima koji nas prate i veruju u nas svih ovih godina. Eto, uspeli smo da pokažemo da i u ovoj kvazi rekonstrukciji ekipe možemo da napravimo uspehe. Nadamo se i u Tokiju jednoj od medalja, mada je veliki izazov. Mi uglavnom pričamo u vodi, ali sada izražavamo zahvalnost celoj naciji", poručio je uzbuđeni kapiten.

Stefan Mitrović iskoristio je priliku da se zahvali svojoj i porodicama saigrača, jer, kako je rekao, "odatle crpimo najveću energiju".

"Hvala našim ljubavima, koje nas trpe, jer za ove rezultate je potrebno mnogo odricanja, a ne odričemo se samo mi. Jako sam ponosan što sam ovde. Biti Srbin je privilegija, to neka shvate oni koji žele".

Hvala vam momci, do sledećeg puta! Sigurni smo da će ga biti.

zlatna medalja vaterpolo prvaci Evrope Foto: MONDO/P. Vujić

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.