MONDO/Agencije

Pljusnulo 57 litara: U Kraljevu vanredna situacija

U Kraljevu je proglašena vanredna situacija u delovima grada koji su poplavljeni jakom kišom.

0
A- A A+
kraljevo Foto: MONDO / Aleksandra Petrovski

"Vanredna situacija proglašena je u naseljima Beronovac, Vrba, Kovači, Jovac, kao i Gokčanica", rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu, Radoica Kočović.

Opet poplave u Kraljevu, grad u Topoli

Prema njegovim rečima, palo je 57 litara kiše po metru kvadratnom, što je ogromna koliina vode u kratkom periodu.

Izvor: Tanjug

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić, koji je i komandant Gradskog štaba za vanredne situacije, zamolio je građane za strpljenje i razumevanje i poručio da su sve ekipe Sektora za vanredne situacije na terenu, da su u funkciji sva vatrogasna vozila, svih 12 pumpi Sektora, čiji pripadnici crpe i izbacuju vodu iz dvorišta i podruma.

BUJICE kod Kraljeva, VANREDNO u Crnoj Travi

"Kanalizacija u naseljenim mestima nije mogla da prihvati odjednom svu vodu, nabujali su i bujični potoci, problemi uopšte nisu mali", ocenio je gradonačelnik Kraljeva.

On je izrazio žaljenje što grad najverovatnije neće moći da računa na pomoć države u saniranju posledica, zbog toga što šteta najverovatnije neće premašiti 10 odsto vrednosti gradskog budžeta.

Problem zapuštenih odvoda, kanala i propusta napravili su i neodgovorni građani, koji godinama kanale koriste kao deponije, zbog čega je voda i poplavila pojedina naselja.

Jako olujno nevreme zadesilo je juče i Topolu, a po prestanku padavina sve ekipe komunalnih preduzeća izašle su na teren da saniraju posledice.

Povezano

Sve vesti
youtube/mondomondo rss
Mondo svudaMobilna verzija
Info
Sport
Zabava
Magazin
MobIT
Servisi
© 2005-2019 Mondo. Sva prava zadržana.