I Torcida ispraća Olivera Dragojevića

Autor:

Navijači Hajduka organizovano će se oprostiti od jednog od najvećih hrvatskih umetnika

2
A- A A+

Oliver Dragojević, koji je preminuo u nedelju u Splitu, danas će biti ispraćen u rodno mesto Vela Luka na Korčuli, gde će biti sahranjen u sredu.

Jedan od najvećih hrvatskih pevača za života je bio veliki navijač Hajduka iz Splita, zbog čega su fanovi tog kluba odlučili da se organizovano priključe njegovom poslednjem ispraćaju.

Navijači Hajduka, popularna Torcida, biće svi obučeni u bele košulje.

"Pozivamo sve pripadnike Torcide i ostale navijače Hajduka da dođu u belim košuljama u 17 sati ispred prostorija Kluba navijača. Sa Starog placa ćemo u 17.30 sati krenuti prema Rivi na poslednji ispraćaj Olivera Dragojevića, gde ćemo s tugom i ponosom formirati špalir od crkve Svetog Frane do gata Svetog Nikole kraj Lučke kapetanije, mesta odakle će simbolično u 19.50 sati poslednji put Oliver isploviti katamaranom prema Veloj Luci", stoji u saopštenju koje je Torcida objavila na svojoj Facebook stanici.

Oliver Dragojević je umro u 71. godini, godinu dana nakon što mu je dijagnostikovan rak pluća, a hrvatska Vlada je zbog njega prvi put uvela Dan nacionalne sućuti (saučešća), odnosno Dan žalosti, tokom kojeg su danas zastave spuštene na pola koplja.

Povezano

Sve vesti