Za Olivera: "Vjeruj u ljubav" poslednji put

Autor:

U HNK-u u Splitu održana komemoracija Oliveru Dragojeviću. Prisutni u suzama pevali "Vjeruj u ljubav".

U Hrvatskoj se danas obeležava Dan nacionalne sućuti (saučešća) povodom smrti legendarnog pevača.

Na komemoraciji koja je održana za Olivera u HNK-u u Splitu dirljivim rečima od Dragojevića su se oprostili mnogi njegovi prijatelji i saradnici.

"Dragi prijatelji, ima ta jedna slika od pre dve godine. Zima. Oliverova kuća. Prva vrata, prvi sused je ribarnica. S druge strane jedna konoba se zove Ribar i gledam kako se veže (vezuje čamac). Zima, strašna bura. Veže se i on i sinovi. Nosi kesu s ribom što su uhvatili. To je ta slika koju želim da podelim sa vama. Njegovo rodno mesto. Kuća, familija, njegovo more. Gde je tu muzika? Slika je puna muzike. I 'Stine' i 'Nokturno' i 'Cesarica' i 'Moj lipi anđele", počeo je Džiboni.

I Torcida ispraća Olivera Dragojevića

"Oliver, najslavniji, najveći. Ima jedna priča koju ću imati do kraja života. Kad je Oliveru pozlilo pre deset godina i govore mu - 'čuvaj se, pazi šta radiš' i onda jedan čovek kaže - 'Olivere, čuvaj se ako nam odeš ti onda smo propali'. On je rekao da je na svom brodu on i kapetan i sluga i takav je bio u svim segmentima života. Prvi, a za sebe uvek zadnji. Želeo bih reći svom kapetanu da je sve kako treba i da je ovo more samo za te", završio je uplakani pevač.

Kompozitor Tomislav Mrduljaš se od svog kolege i uzora oprostio sledećim rečima.

"Morao sam da napišem govor, jer bih danima mogao da pričam o Oliveru. Znam da nisi voleo da gubiš. Ako bi i izgubio, odmah bi tražio revanš i na kartama i balotama. Sada nama nisi dao revnaš".

Komemoraciji su prisutvovali i predsednica Hrvatske Kolinda Grabar- Kitanović, premijer Andrej Plenković, pevačice Severina, Nina Badrić, Doris Dragović, Džiboni, Stjepan Hauser i mnogi drugi...

Aplauz za nedavno preminulu legendu u sali je trajao duže od deset minuta. Nakon aplauza, prisutni su horski i u suzama otpevali Oliverovu "Vjeruj u ljubav".

Planirano je da se 500 brodića sa Hvara i Visa usidri između luke Hvar i Paklenih otoka kako bi odali počast preminulom pevaču, dok katamaran sa kovčegom bude plovio tuda.

Sahrana će se održati u sredu po lokalnim običajima.

Povezano

Sve vesti