• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brnabić: Fantastična vest

Izvor Fonet

Ekonomski rast u Srbiji je u drugom kvartalu bio 4,4 odsto, a bio je planiran 3,6 odsto.

"To ja fantastična vest za sve građane" , izjavila je danas premijerka Ana Brnabić.

Sa rastom od 4,6-4,7 odsto u prvom kvartalu, to čini rast od 4,5 odsto u prvoj polovini godine, rekla je Brnabić novinarima na predstavljanju Lora tehnologije i IoT ekosistema u Telekomu Srbija.

Ona je najavila da će Vlada u oktobru ili novembru Skupštini Srbije predločiti ukidanje zakona kojim su
smanjene penzije.

Kako nas vidi MMF: BDP ok, nezaposlenost...

Brnabić je dodala da očekuje da Vlada "narednih dana izađe sa tačnim vremenskim odrednicama" i oko ukidanja zakona o penzijama i povećanja plata u javnom sektor, za šta takođe postoji prostora, zahvaljujući fiskalnoj disciplini i većem privrednom rastu.

Prema njenim rečima, od januara bi trebalo da se pojave i platni razredi u javnim službama, o čemu su već počeli razgovori u svim resorima.

Upitana da prokomentariše zahtev Velike Britanije, kao stalne članice Saveta bezbednosti, da to telo na sednici u avgustu ne raspravlja o izveštaju o stanju na Kosovu, što je dosad bila uobičajena praksa, Brnabić je ocenila da je to neozbiljno i "politički neiskreno".

Kako je objasnila, Velika Britanija, koja izlazi iz Evropske unije, insistirala je da bude domaćin poslednjeg samita Berlinskog procesa, gde se raspravljalo o situaciji na Zapadnom Balkanu i regionalnoj stabilnosti, a s druge strane, smatra da Kosovo nije pitanje za Savet bezbednosti.

Kosovo je, naglasila je Brnabić, važno za stabilnost regiona i zato ne može neko tražiti da bude domaćin samita Berlinskog procesa, gde se o tome raspravlja, a da se, istovremeno, tvrdi da je to pitanje nebitno.

Na pitanje da li će Srbija objaviti dokumente vezane za četničkog komandanta Dragoljuba Dražu Mihailovića, što je traženo iz SAD, Brnabić je objasnila da to nije zvaničan stav Vašingtona, nego se radi o pismu koje joj je uručio jedan kongresmen koji pripada "srpskom kokusu".

Ona je rekla da je tom kongresmenu u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića uručila orden kojim ga je on odlikovao za sve što je uradio za Srbiju.

Brnabić je istakla da je za Srbiju to pismo važno i da ga je zato odmah uručila ambasadi u Vašingtonu, kako bi zvaničnim putem bilo prosleđeno državnim organima.

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

jovana

veliki trud i rad je uložen da se poboljšava poslovna klima u Srbiji

sanela

zahvaljujući Vlade Srbije, fiskalnoj disciplini i većem privrednom rastu uspeh je zagarantovan

Fudbaler

Samo neka se sazna šta je rađeno u prošlosti. Svi znamo da SAD poseduju jako vredna dokumenta, nadam se da će se nešto saznati i vezano za ubistvo Zorana Đinđića jer je to spoljna stva. Ana Brnabić zaista radi savršeno za svoj narod i državu.

special image