Pet razloga da češće radite "ono"

Autor:

Bićete zdraviji, bolje ćete se osećati... jednostavno ćete blistati!

Baš kao i masaža, uživanje u desertu ili dugo iščekivani odmor, i orgazam može da vam pomogne da se osećate bolje - i spolja i iznutra.

"Orgazam je višestruko dobar za zdravlje žena svih starosnih dobi", kaže stručnjak za veze Pamela Saple. "Svi smo zauzeti, ali samo 30 minuta dnevno da doživite vrhunac je dovoljno da vidite poboljšanje zdravlja i da budete srećniji".

Bolje od detoksa

Malo "akcije" u krevetu na telo deluje kao limfna drenaža koju obezbeđuje seksualni vrhunac, pomažući telu da izvrši prirodni proces detoksikacije.

To znači da vrhunac poboljšava varenje i raspoloženje, a pritom i uživate - šta biste više od toga?!

Reguliše apetit i telesnu temperaturu

Kada smo loše volje, najčešće prvo posegnemo za hranom kako bismo se utešili, što je, naravno, potpuno pogrešno. Ali, da li ste znali da orgazam deluje na hipotalamus, koji reguliše nivo gladi i telesnu temperaturu.

Izgledaćete mlađe

Zahvaljujući poboljšanoj cirkulaciji krvi u našem mozgu tokom vrhunca, vrhunac zapravo pomaže da izgledamo mlađe.

Ovaj povećan protok krvi dozvoljava nutrijentima i kiseonika da stignu go mozga, pomažući u regenerisanju tkiva.

I osećaćete se mlađe

Seksualni vrhunac pomaže da se osećate opuštenije jer povećava niro endorfina i njime "ispira" kortizol – hormon stresa koji proizvode nadbubrežne žlezde.

Zbog toga, vrhunac pomaže da se izborimo sa stresom i ima antizapaljenska dejstva, pa se osećamo svežije i bolje spavamo.

Bićete srećniji

Već je dobro poznato da vrhunac dovodi do oslobađanja hormona oksitocina i endorfina, koji su odgovorni za osećaj sreće i zadovoljstva.

Oni koji su u vezi zbog toga će se osećati bliskije sa partnerom, a oni koji su sami svakako imaju načina da dožive vrhunac, uključujući i pomoć igračaka za odrasle.

Eto, sad se bacite na "posao"...

Povezano

Sve vesti