Poslednja plovidba: Ovako Hrvatska ispraća Olivera

Autor:

Oko 500 brodića s Hvara i Visa okupilo se između luke Hvar i Paklenih ostrva kako bi odale počast preminuloj pevačkoj legendi Oliveru Dragojeviću.

15
A- A A+

Morem je zaplovio katamaran s kovčegom u kome je telo pevača, u smeru Vele Luke na Korčuli gde je odrastao.

Za Olivera: "Vjeruj u ljubav" poslednji put

Katamaran s kovčegom, isplovio je iz Splita u utorak u 19.50 sati, ploveći prema Veloj Luci na Korčuli, a blizu Hvara mogao bi da bude oko 20.30 sati, kad je zakazano okupljanje plovila s Hvara i Visa.

Na splitskoj rivi okupilo se oko 10.000 građana, prenose hrvatski mediji, a dok se kovčeg unosio na katamaran, orila se pesma "Moj galebe". Pre toga su se mogle čuti i pesme "Moj lipi anđele" i "Vjeruj u ljubav".

Plovila koja budu okupljena između luke Hvar i Paklenih otoka, trubama će odati počast Dragojeviću dok katamaran s njegovim telom Jadranom bude prolazio pored Hvara.

Uz kovčeg su nakon mise do luke hodali mnogi njegovi prijatelji i kolege muzičari koji su se smenjivali - članovi grupe Delfini, Toni Cetinski, Petar Grašo, Tonči Huljić, Džiboni, Stjepan Hauser i drugi.

Oliver Dragojević koji je pre dva dana preminuo posle duge teške bolesti u 71. godini, biće sahranjen sutra popodne na groblju u Veloj Luci.

Preminuo Oliver Dragojević

U Hrvatskoj se inače danas obeležava Dan nacionalne sućuti (saučešća) povodom smrti legendarnog pevača.

Održana je i komemoracija u u Splitu tokom koje su se od Dragojevića oprostili mnogi njegovi prijatelji i saradnici.

Povezano

Sve vesti