• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skuplja vožnja taksijem u Novom Sadu

Izvor mondo.rs

Taksi prevoz u Novom Sadu od danas je skuplji, doduše neznatno, dva dinara po kilometru danju.

  Novi Sad - skuplji taksi prevoz Izvor: MONDO/Predrag Vujić
Izvor: MONDO/Predrag Vujić

Pojedini taksisti cene su povećali još prošle nedelje, ali je odluka danas zvanično stupila na snagu, javlja portal Radija 021.

Naime, odlukom Gradskog veća od 18. jula propisano je da je cena kilometra u prvoj tarifi - gradskoj zoni 54 dinara, što je za dva dinara više nego ranije, dok je u drugoj (noćnoj) i trećoj tarifi koja se primenjuje za prigradska naselja, za državne i verske praznike, cena ostala nepromenjena i iznosi 66, odnosno 99 dinara.

Novosađani, čuvajte se taksi prevara

Ovim cene kilometra u prvoj zoni, povećana je i cena starta vožnje i ona iznosi 100 umesto 85 dinara, a povećana je i cena čekanja koja je sa 520 skočila na 580 dinara za sat vremena. Cena prevoza prtljaga težeg od 30 kilograma i dalje košta 50 dinara.

Novina u cenovniku taksija u Novom Sadu je i što je ukinuta minimalna cena prevoza koja je za prvu tarifu bila 140, drugu 150 i treću 180 dinara.

Ukidanje ove minimalne cene je i očekivano jer će sada u prvoj tarifi samim polaskom na taksimetru u startu biti 100 dinara, a kako je kilometar 54 dinara, jasno je da će svaka vožnja biti iznad minimalne cene od 140 dinara.

Prvi put Yandexom u kafananje

Cene taksi prevoza u Novom Sadu su ovim poskupljenjem tek neznatno povećane u odnosu na poslednje veće promene cena u novembru 2012. godine. Gradsko veće je samo jednom, i to pre godinu i po dana, dozvolilo da start poskupi i to sa 70 na 85 dinara, dok je cena čekanja tada povećana sa 435 na 520 dinara.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image