Šta je bilo posle najvećeg hita devedesetih? VIDEO

Autor:

Scena s Dinom Dvornikom, izbacivanje iz rijalitija, brisanje iz filma i dve uslovne!

"Daleke" 1995. godine svet je pogledao film "Opasni umovi", i dobio pesmu koja je proglašena za najpopularniji rep hit "Gangsta's paradise".

Hit je pratio podjednako zanimljiv spot u kojem Coolio "drži predavanje" legendarnoj Mišel Fajfer.

Podsetite se pesme i spota.

Izvor: YouTube/Tommy Boy

Nakon ove pesme reper koji danas slavi 55. rođendan je snimio dosta hitova, među njima i "C U when U get there", ali nijedan od njih nije dostigao slavu singla iz 1995.

Izvor: YouTube/Tommy Boy

Šta se desilo s reperom čije je pravo ime Artis Leon Ajvi Junior posle? Pa, 1998. godine je optužen da je bio saučesnik u krađi i osuđen je na šest meseci uslovne kazne. Potom je krenula "rijaliti karijera".

Coolio za MONDO o čuvenoj pesmi!

Učestvovao je u emisiji "Menjam ženu", rijalitiju VIP Veliki Brat, bio drugoplasirani u jednoj kulinarskoj emisiji humanitarnog karaktera i čak glumio radnika u robnoj kući koji postaje reper u seriji "Dadilja" s Fren Drešer.

Izvor: YouTube/NannyAngel

Iz rijalitija Veliki Brat je izbačen zbog prečestih svađa s jednom od učesnica.

Evo primera:

Izvor: YouTube/BENIvids

Igrao je u filmovima "Drakula 3000", ali i u ostvarenju "Daredevil". Njegova uloga je isečena iz filma.

Najinteresantnija činjenica iz reperove karijere je pojavljivanje u hrvatskom filmu "Ta divna splitska noć" u kojem je glumio pored Dina Dvornika. Video pogledajte OVDE.

I dalje nastupa, ali je prošle godine, bez objašnjenja vraćen sa aerodroma u Singapuru, gde je trebalo da nastupi na žurci Formule 1.

Bavi se humanitarnim radom, i s vremena na vreme završi u zatvoru. Ili uslovnoj. Pre dve godine je uhapšen s članovima svog tima na aerodromu u Los Anđelesu, jer su pokušali da pronesu vatreno oružje. Iako je telohranitelj rekao da je pištolj u prtljagu njegov, javili su se očevici i rekli Coolio je kriv.

Tri godine uslovne za taj pištolj...

Zanimljivosti o pesmi s početka teksta:

Coolio je pesmu napisao samo za film i nije planirao da je uvrsti na album. Nakon što je pesma proglašena za najuspešniju rep pesmu svih vremena i postala globalni hit, uvrštena je na album. Coolio je za "Gangsta's paradise" osvojio Gremi nagradu, ali i imao problema s čuvenim Vird Al Jankovićem - zamerio mu je što nije tražio dozvolu da snimi parodiju "Amish Paradise".

Izvor: YouTube/aljankovich

Povezano

Sve vesti