Bajaga pred koncert u Puli: Lepo mi je u Hrvatskoj

Autor:

Momčilo Bajagić-Bajaga će sa svojim bendom prvi put nastupiti u Areni u Puli i zbog toga je veoma uzbuđen. "Lepo mi je kad dođem u Hrvatsku, ovde me doživljavaju kao sugrađanina", kaže on za zagrebački "Večernji list".

5
A- A A+
bajaga Foto: Mondo/Stefan Stojanović Momčilo Bajagić Bajaga 19. 2. 1960.

Dok je davao intervju zagrebačkom "Večernjem listu", Momčila Bajagića-Bajagu i novinarku su prekidali prolaznici u Zagrebu, koji su želeli da se sikaju sa beogradskim kantaautorom, što je još jedna potvrda izreke da muzika ne poznaje granice.

Povod za intervju je koncert koji će Bajaga i Instruktori održati 11. avgusta u velelepnom ambijentu - pulskoj Areni, zbog čega priznaje da je veoma uzbuđen. To će biti prvi put u njegovoj karijeri da će nastupati u takvom koncertnom prostoru.

"Kada sam saznao da smo dobili termin i da ćemo tamo da sviramo, bio sam oduševljen, i još sam. Bilo mi je veoma drago jer ne znam da na celom svetu postoji mogućnost svirke u rimskom koloseumu. Sigurno je da nisam svirao u, istorijski gledano, starijem mestu i sigurno je da neću. Znamo kakav je to prostor, gledao sam snimke nekih koncerata i to izgleda spektakularno. Arenu sam posetio turistički, kao klinac. Pripremamo super program, baš nam je bitno. Odsviraćemo presek hitova iz svih perioda karijere i nešto pesama sa novijih albuma", rekao je 58-godišnji Bajaga u intervjuu "Večernjem listu".

Momčilo Bajagić-Bajaga je sa svojim "Instruktorima" nedavno objavio novi album "U sali lom", prvi posle šest godina, a o toj pauzi između albuma, kaže: "Stvarno ne mogu brže da pišem pesme, kada sam bio mlađi, išlo je lakše".

O tome kako se oseća u Hrvatskoj i da li je nekada imao neprijatnost, odgovara:

"Osećam se super. Rođen sam u Hrvatskoj, u Bjelovaru, sticajem okolnosti, jer se moja majka porodila prilikom posete baki u Grubišnom Polju. Tamo nikada nisam živeo, ali prvi put sam u tom kraju svirao kada mi je bilo 18 godina, pa drugi put, i tada sam shvatio da me ti ljudi doživljavaju kao sugrađanina. Imam puno prijatelja u raznim delovima Hrvatske i volim da dođem ovde. Mi smo sada bend koji ne nigde ne ide previše često, jer volim da idem negde kada zaista imam razloga".

Kaže i da nikada nije doživeo nikakvu neprijatnost u Hrvatskoj, pogotovo ne tokom koncerata.

"Nije bilo nikakvih ekscesa, niti sam doživeo da nekome smeta što sam ja tu. Moram da kažem da sam uvek imao odličan prijem ovde. Uvek, pa tako i danas, susrećem samo ljude koji priđu i najljubaznije se sa mnom slikaju i ja se slikam s njima sa zadovoljstvom", kaže Bajaga.


Povezano

Sve vesti