Ceo program festivala TODO MUNDO

Autor:

Zvezde i nade World Music na beogradskom festivalu, koji će biti održan od 30. avgusta do 2. septembra.

0
A- A A+

Nakon prvih pet prolećnih izdanja, festival "Todo Mundo" je od prošle godine vezan za leto, pa će ovogodišnje, sedmo izdanje, biti održano od 30. avgusta do 2. septembra.

Publika će moći da vidi i čuje muzičare sa 4 kontinenta, u dve prestižne prestoničke koncertne sale - Dvorani Kolarčeve zadužbine i Studentskom kulturnom centru.

Svoje mesto u programu su našli kako mladi, pred kojima se otvara međunarodna karijera, tako i zvezde ovog popularnog muzičkog žanra, sa mnogobrojnim izdanjima i priznanjima.

Na otvaranju u popularnom Kolarcu, budimpeštanski bend Csangallo predstaviće zanimljivu
mešavinu Balkana i Čangoš tradicije, dok će ovdašnjoj publici dobro poznata sarajevska Divanhana, zajedno sa turskom pevačicom Suzan Kardeš, doneti svoje uvek posebno viđenje
sevdaha.

Na festivalu će, prvi put u Srbiji, nastupiti spektakularni trio Barmer Boys iz Radžastana u Indiji, sa iskustvom velikih evropskih i američkih turneja.

Izvor: YouTube/Amarrass

Drugi trio dolazi sa Kipra - Monsieur Doumani, sastav kojem se posle izvanrednog novog albuma "Angathin" sva vrata otvaraju, tako je do poslednjeg trenutka bilo neizvesno hoće li se za Beograd naći prostor u pretrpanom rasporedu benda.

Izvor: YouTube/Monsieur Doumani


Završno veče zaokružiće legenda muzike Gane - King Ayisoba, koji se pred beogradsku publiku vraća posle godinu i po dana. Nakon sjajnog nastupa u maju 2017, u okviru evropske turneje kojom je promovisao album "1000 Can Die", nastupao je na WOMEX-u, najvećoj svetskoj world music smotri, i po mišljenju eksperata imao najbolji nastup među više od 50 bendova.

Izvor: YouTube/GlitterbeatTV


Domaća scena će biti predstavljena slavljeničkim nastupom grupe Institut. Veče pre toga će
beogradski kvartet Naked, odmah nakon koncerta iranske pevačice Golnar Shahyar.

Na festivalu "Todo Mundo" oni će nastupiti između turneja u Južnoj Koreji i Brazilu.

- CENE ULAZNICA -

Ulaznice za koncert u Kolarcu se mogu kupiti na blagajni Kolarca po ceni od 1.000 i 800 dinara, a karte za koncert u SKC-u se mogu kupiti u klubu SKC-a i to po cenama 400 dinara za 31. avgust, a po 600 dinara za 1. i 2. septembar.

Organizator je onim najzagriženijim ljubiteljima world music izašao u susret cenom specijalnog kompleta za 3 večeri u SKC-u, koji košta 1.300 dinara.

- PROGRAM WORLD MUSIC FESTIVALA -

30.08. Dvorana Kolarčeve zadužbine
Csangallo (Mađarska)
Divanhana & Suzan Kardes (BiH/Turska)

31.08. SKC
Golnar & Mahan (Austrija/Iran/Kanada)
Naked (Srbija)

01.09. SKC
Institute (Srbija)
Barmer Boys (Indija)

02.09. SKC
Monsieur Doumani (Kipar)
King Ayisoba (Gana)

Povezano

Sve vesti