Pravi filmovi za leto!

Autor:

Ova tri naslova možete pogledati tokom avgusta!

Nestabilno vreme sa svakodnevnim pljuskovima koje je ovog leta aktuelno gotovo svakog dana, ima zapravo i svojih prednosti, naš savet je da dok je napolju jesenje vreme, pogledate neke od odličnih filmova u kojima ćete zaista uživati.

Priča o Koko Šanel, prati njen život od teških početaka do visina sveta mode, gde se i danas njeno ime spominje uz veliko poštovanje. Mala devojčica iz unutrašnjosti Francuske, smeštena je u sirotište sa svojom sestrom i svake nedelje uzalud čeka da otac dođe po njih. Potom ona postaje kabare pevačica slabog glasa koja peva pred publikom pripitih vojnika, ujedno ona je šnajderka koja skraćuje pantalone u zadnjoj sobi provincijske krojačke radnje. Koko je bila buntovnica i bez ikakvog ustezanja je oblačila u košulje svojih ljubavnika, želeći da prkosi svima, pogovo vremenu u kom je živela. Koko je ženama dozvolila da nose kratke frizure, umetnčki nakit i pantalone. Stvorila je uzor ekstremne elegancije s "malom crnom haljinom" i najzavodljiviji parfem na svetu - Šanel 5. Film opisuje šokantan život naoko hladne uspešne žene, čija je najskrivenija žudnja bila žudnja za pravom ljubavlju, a njezina osamljenost tako velika kao i njena slava. Naslovnu ulogu tumači Odri Totu, koja je u svojim intervjuima koje je dala povodom uloge, često isticala da ju je jedna od stvari koja ju je privukla da prihvati ulogu jeste modernost lika Koko Šanel. Film možete pogledati na kanalu Film Box Extra, u subotu 4. avgusta od 19.10h.

Krimi priča – Vreme ubijanja, je priča o obeščašćenom advokatu Endruu Frejzeru. Film prikazuje njegov uspon od običnog advokata, početnika, sve do branioca najozloglašenijih kriminalaca svih vremena, kao i njegov pad i petogodišnje ropstvo u zatvoru s maksimalnim obezbeđenjem. Ovo ostvarenje biće prikazano 11. avgusta u subotu od 21 čas, na kanalu Film Box Plus.

Muzika Bitlsa i rat u Vijetnamu osnova su ove romantične priče između bogate Amerikanke i siromašnog umetnika iz Liverpula, koji je ovekovečio film "S tobom do kraja sveta". Priča nas vraća u rane šezdesete godine, vreme političkih previranja, istraživanja uma, hipi pokreta i rokenrola. Koristeći muziku Bitlsa, film prati istorijske tokove, poredeći ih sa sadašnjicom, kada i posle četrdeset godina Amerika i dalje vodi udaljene ratove. U centru pažnje je ljubavna priča, među zvezdama predodređenim ljubavnicima, Lusi, koju tumači Evan Rejčel Vud i Džuda, koga tumači Džim Stardžis, koji upadaju u sve jači antiratni pokret, ulične demonstracije i sile van njihove kontrole koje će ih razdvojiti. U filmu se pojavljuju i poznate ličnosti Bono, Džo Koker, Selma Hajek koja se kroz specijalne, digitalne efekte pojavljuje u likovima pet medicinskih sestara. Oni pevaju neke od najpoznatijih numera Bitlsa kao što su "Come Together", "I Am the Walrus". Film možete pogledati u nedelju, 12. avgusta od 21 čas na kanalu Film Box Plus.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti