Nova "tezga" Hilari Klinton

Autor:

Znate li šta sprema?

Demokratska kandidatkinja za predsednicu SAD-a na izborima 2016, Hilari Klinton, ima novi projekat – radi na TV seriji zajedno sa Stivenom Spilbergom.

Klintonova, koja je i bivša državna sekretarka i senatorka države Njujork, adaptira knjigu "Ženski sat: Velika bitka za osvajanje glasova" koju je početkom ove godine objavila Ilejn Vajs.

Knjiga obrađuje temu aktivistkinja i sifražetkinja koje su se kroz istoriju borile za žensko pravo na glasanje, prenosi "Didžital spaj".

Po Hilarinoj adaptaciji, studio Stivena Spilberga će snimiti mini-seriju, za koju još uvek nije poznato gde će biti emitovana, odnosno da li će ići na televiziji ili nekom od striming servisa.

Klintonova će biti potpisana i kao izvršna producentkinja, a o knjizi je izjavila sledeće.

"Iako prati događaje koji se odvijaju tokom samo šest nedelja, ova knjiga je istovremeno i drama koja vas tera da okrećete sledeću stranicu, i velika inspiracija za sve, mlade ili stare, žene ili muškarce, u ovom nesigurnom dobu u kojem živimo. Svašta je moglo da pođe po zlu, ali američke žene nisu prihvatile 'ne' kao odgovor, već su nam ostavile svoj trijumf kao nasleđe koje moramo da štitimo i pokušamo da nastavimo," rekla je ona.

Povezano

Sve vesti