Neće biti snimanja "Povratka Žikine dinastije"?

Autor:

Burne reakcije nakon završetka konkursa filmskog centra Srbije. Nema novca za snimanje nastavka "Žikine dinastije".

21
A- A A+
Boba i Marija, Lude godine, film, glumci Foto: MONDO

Upravni odbor Filmskog centra Srbije doneo je odluku da će sa 100 miliona dinara finansirati snimanje tri komercijalna filma, a odbijeno je devet projekata, među kojima je i "Povratak Žikine dinastije".

Na filmu lupao šamare, iza kamere bio brižni otac

Nastavak nekada najgledanijeng filma u bivšoj Jugoslaviji kao autori potpisuju reditelji Milan Todorović i scenarista Milena Marković, profesorka na FDU i ćerka autora originalnog scenarija Jovana Markovića.

Komisija u sastavu Svetislav Prelić, Dragana Gaga Tešić, Jugoslav Pantelić, Nikolina Vučetić Zečević i Dunja Petrović izdvojila je njihovu priču kao posebnu, ali su novac dodelili drugim projektima.

"Ne mogu da kaže da nisam iznenađen, što komisija nije prepoznala komercijalni potencijal ovog nastavka. Ako je nešto u ovoj zemlju sinonim za komercijalni film, za film koji narod voli onda je to svakako 'Žikina dinastija", kaže Todorović za "Kurir".

U top deset najgledanijih filmova u Srbiji svih vremena nalaze se dela iz serijala "Žikina dinastija". Više od milion ljudi pogledalo je "Idi mi, dođi mi", "Žikinu dinastiju" i "Drugu Žikinu dinastiju".


Izvor: MONDO

Povezano

Sve vesti