Ako jednostavno umutite jaja u posudi i sipate ih u tiganj, napravićete pristojnu kajganu. Ali, Gordon Remzi za pravljenje ovog jela koristi metod pomoću kojeg se dobija savršena kajgana, po njegovim sopstvenim rečima.
U čemu je tajna? Ne mućkajte jaja u posudi i ne stavljajte začine, a tokom pripreme ih sklanjajte i vraćajte na šporet.
Naime, Remzi tvrdi da je greška broj jedan koju ljudi prave kad spremaju kajganu to što pre prženja kajgane dodaju začine.
"Ne stavljajte začine", savetuje poznati kuvar, "jer ako sada stavite so, ona će razbiti jaja i napraviti ih vodenastim".
Razbijte jaja direktno u tiganj, dodajte dve do tri kačičice putera, dok je tiganj već na šporetu.
"Nikako ne mutite jaja pre nego što ih stavite na vatru", kaže Remzi, dodajući da i to razbija jaja ranije nego što treba. To treba da uradite tek kada ste jaja stavili na ringlu, i trebalo bi da ih mešate gotovo neprestano.
Najvažnije i iznenađujuće, da biste napravili savršenu kajganu, potrebno je da je sklanjate sa ringle i ponovo vraćate.
"Sklnite je sa vatre, vratite na vatru i ponovo sklonite kad je gotova", savetuje kuvar, dodajući daje rezulatat kremasta i penasta kajgana "prste da poližeš".
Tek nekoliko trenutaka pre nego što ćete skinuti kajganu sa šporeta, dodajte malo soli, crnog bibera i začina koje volite.
Možete da uživate samo u kajgani, ako ste tako navikli, ali Remzi kaže da je najbolje jesti je u paru sa grilovanim paradajzom i pečurkama.
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Tri noćenja na Zlatiboru 460.000 dinara! Turisti šokirani cenama za Novu godinu, od cifre će vam se zavrteti