Da vam se šminka ne razmaže ni na plus 40...

Autor:

Evo kako da izbegnete da vam se šminka topi na licu kad je napolju vruće.

Leto je sjajno vreme za mnoge stvari, ali i nije baš tako sjajno za vašu šminku. Kada se toplota i vlaga udruže, teško je da vam šminka ostane sveža. Naravno, za neke je opcija da se ne šminkaju, ali neke dame to jednostavno vole... I ne moraju da odustanu od toga jer postoji način da šminku učine "otpornom" na vrućinu, evo kako.

Prajmer je obavezan

Veoma je važno da na lice najpre nanesete prajmer, koji će učiniti da vam šminka na licu duže izgleda sveže i sprečiće da vam se lice sija. Dakle, prajmer pa tek onda ostali proizvodi, kako biste stavili pod kontrolu proizvodnju ulja na koži lica.

Ono što je takođe dobro je da su prajmeri uglavnom lagani, pa nećete osećati da imate dodatni sloj šminke na licu.

Lagani puderi

Previše šminke na toplom (ponekad i vlažnom) vremenu može da blokira pore i dovede do pojave bubuljica. Pošto to sigurno ne želite, bilo bi dobro da teške pudere zamenite laganijim formulama, poput CC krema, a korektor da nanosite samo na mesta gde vam je prekopotreban.

Vodootporna maskara

Nema potrebe da naglašavamo koliko je leti važno da koristite vodootpornu maskaru, kako ne biste izgledali kao panda čim se malo preznojite.

Ne koristite proizvode u prahu

Kada na lice nanesete proizvode u prahu, a onda se preznojite, nijansa tih proizvoda više ne izgleda jednako nanesena, već je negde tamnija, negde svetlija. Zbog toga se preporučuje da leti koristite rumenila i senke za oči koji su kremasti ili gelasti.

Sprej za fiksiranje šminke

Ovaj proizvod nije vam potreban uvek, ali je dobar za situacije kada ćete celog dana biti negde napolju i ne želite da brinete da li vam šminka "stoji na mestu".

Povezano

Sve vesti