The End! (VIDEO)

Autor:

Kraj karijere duge 60 godina!

Legendarni Robert Redford (81) ide u penziju!

Glumac koji je počeo karijeru kada je imao 21 godinu, potvrdio je vest da je ostvarenje "The old man and the gun" koje je nedavno snimio, poslednje pred penziju.

"Nikad ne reci nikad, ali sam prilično siguran da je ovo to. Vreme je za penziju, pošto sam ispred i iza kamere već dugo, dugo. Pomislio sam - 'e, pa to je dosta od mene' i zašto ne bih završio karijeru filmom koji je lep i pozitivan", rekao je Redfort za "Entertainment Weekly".

Glumac je pre dve godine, na početku snimanju filma "The old man and the gun", koji govori o kriminalcu Forestu Takeru, rekao da će to biti njegov poslednji film, a sada će, nakon premijere i započinjanja bioskopskog života ove istinite priče, i ispuniti obećanje.

Izvor: YouTube/FoxSearchlight

Robert Redford je stao na pozorišne daske pedesetih godina prošlog veka, a prvo pojavljivanje na velikom platnu je imao 1962. u filmu "War Hunt". Usledeo je vrtoglavi uspeh zahvaljujući vesternu "Buč Kesidi i Sandens Kid" u kojem je igrao uz Pola Njumena.

Izvor: YouTube/Movieclips

Zahvaljujući romantičnoj komediji iz 1967. "Barefoot in the park" u kojem je igrao s Džejn Fondom, zaradio je nadimak "holivudski zlatni dečak", kojeg je, rekao je u jednom intervjuu "žarko želeo da se otarasi".

Uloge su samo pristizale, pa smo ga gledali u ostvarenju "Svi predsednikovi ljudi", koji je obeležio njegovu karijeru, mrzeli u filmu koji će uskoro dobiti rimejk "Nepristojna ponuda" i OBOŽAVALI u ostvarenju "Špijunska igra" kada je uradio sve da izbavi Breda Pita iz zatvora.

Izvor: YouTube/LoganFalonsWar

Zapravo, voleli smo ga od početka do ovog "The End", zar ne?

Robert Redford je za svoj poslednji film izabrao istinitu priču o Forestu Takeru, kriminalcu koji je pljačkao banke i pobegao iz nekoliko zatvora. Zašto? Redford je bio fasciniran time koliko je divan!

"Divan lik kojeg igram u ovom periodu života. Ono što me je posebno privuklo njemu je to što je opljačkao 17 banki, bio uhvaćen 17 puta i 17 puta išao u zatvor. Ali je i pobegao 17 puta... Upitao sam se, nije li draž njegovog života to što se nije bojao da bude uhvaćen, jer će osetiti ushićenje kad pobegne?".

Povezano

Sve vesti