Vujošević:Transplantacija uskoro, Partizan zavlači

Autor:

Trofejni košarkaški trener pričao o zdravstvenim problemima, ali i o dugu koji Partizan ima prema njemu.

Poznati košarkaški stručnjak Duško Vujošević sprema se za transplataciju bubrga. Selektor Bosne i Hercegovine i nekadašnji trener Partizana, obavio je preglede u Istanbulu, ali bi pre operacije trebalo da obavi i zahvat na srcu.

Zdravstveni problem nije jedini koji muči Vujoševića. Klub iz Humske kasni sa ipslatom dugovanja.

"Po pitanju operacije, sve ide po planu, uradio sam preglede u Istanbulu. Međutim, pre transplantacije je potrebno odraditi neke intervencije na srcu, odnosno ugradnju stenta. Odlučio sam da taj zahtev uradim u Beogradu. Potom bi trebalo da prođe određeno vreme kako bih se oporavio i onda ću ponovo otići u Istanbul, gde bi trebalo da uradim transplantaciju bubrega", rekao je Vujošević za "Kurir".

Njegova procena je da bi sve trebalo da bude završeno za tri meseca.

Vujošević se osvrnuo i na dug koji Partizan ima prema njemu. Crno-beli su imali obavezu da mu isplate ratu duga, kako bi izbegli blokadu FIBA. Međutim, to se, prema rečima Vujoševića, nije dogodilo.

"Uplatili su jedan deo, umanjen za 33 odsto od obaveze, i to uz kašnjenje. Ne znam više šta bih rekao. U situaciji kada idem na transplantaciju i kada mi je potreban novac, oni pokazuju nepoštovanje. Očigledno su pronašli pacovske kanale prema nekim ljudima iz FIBA i izdejstvovali da FIBA ne poštuje striktno odluke BAT, kao ni sopstvena pravila. Košarkaški savez Srbije ne reaguje na ovakvo ponašanje kluba koji krši pravila FIBA, a simptomatično je da većina košarkaških saveza drugih zemlja to radi", naglasio je Vujošević.

Povezano

Sve vesti