Stefan Janković odlazi iz Zvezde

Autor:

Visoki igrač najavio je čelnicima kluba sa Malog Kalemegdana mogućnost da promeni sredinu posle samo jedne odigrane sezone, prenosi "Sportski žurnal"

59
A- A A+
Stefan Janković Foto: MN Press

Stefan Janković prošlog jula stigao je na Mali Kalemegdan i potpisao trogodišnji ugovor, ali ga neće odraditi do kraja.

Visoki igrač, koji poseduje i kanadski pasoš, odlučio je da posle samo jedne sezone promeni sredinu, prenosi "Sportski žurnal".

Košarkaš, koji je prošle sezone beležio u proseku 7,9 poena i 3,7 skokova, a u ABA ligi 5,5 pogodaka, uz tri uhvaćene lopte po meču, trenutno se nalazi u Torontu i razmatra šta je najbolje za njegovu karijeru.

Janković u Zvezdi nije imao minutažu kojoj se nadao, ali ni zapaženiju rolu, osim u finišu sezone.

Budući da je Crvena zvezda u ovom prelaznom roku angažovala visoke igrače i pojačala konkurenciju za mesto u timu, Janković bi mogao da ima još manju ulogu na terenu.

Beogradski sportski dnevnik navodi da je on rukovodstvu kluba sa Malog Kalemegdana već najavio da će iskoristiti mogućnost za odlazak, ali još uvek nije poznato kada će se to i dogoditi.

Crvena zvezda ovog leta dovela je u svoje redove Bilija Barona, Maika Cirbesa, Majkla Odža, Dušana Ristića, Mohameda Fajea i Statrosa Perperoglua, a angažovan je i novi trener Milan Tomić, dok su ekipu napustili Tejlor Ročesti, Matijas Lesor i Alen Omić.

Povezano

Sve vesti