"Osećam se mnogo moćnije!"

Autor:

U intervjuu za "Vog" Bijonse je hvalila muža, govorila o izgledu posle porođaja i komplikacijama do kojih je došlo kad je na svet donosila blizance.

Pevačica Bijonse (36) u poslednje vreme prilično retko daje intervjue. Izuzetak je ovaj za "Vog", za čiju se naslovnicu slikala i zatražila da je za tu priliku, što je prvi put u istoriji ovog magazina, fotografiše tamnoputi fotograf.

Објава коју дели Beyoncé (@beyonce) дана

Ona je najpre pohvalila svog muža da je bio "pravi vojnik" u porodilištu, kada je u junu prošle godine došlo do komplikacija dok je na svet donosila blizance Rumi i Sera.

"Imala sam 98 kilograma na dan kada sam rodila Rumi i Sera. Bila sam otečena zbog toksemije i do tada sam već mesec dana morala da ležim. Moje i zdravlje mojih beba je bilo u opasnosti, zbog čega sam morala na hitan carski rez. Proveli smo nekoliko nedelja u bolnici", otkrila je Bijonse.

Toksemija inače podrazumeva povišeni krvni pritisak, prisustvo proteina u urina, otoke, zadržavanje natrijuma, pojačane reflekse, a u nekim slučajevima i konvulzije.

Bijonse kaže da je Jay Z, kojeg naziva svojim najboljim prijateljem, bio sa njom "na svakom koraku".

"Moj muž je bio pravi vojnik i veoma velika podrška za mene. Ponosna sam što je toliko jak i što je toliko napredovao kao muškarac, najbolji prijatelj, otac".

Bijonse je objasnila da su posledice carskog reza sa kojima se suočila snažno uticale na nju.

"Davala sam sve od sebe da preživim i nisam ni razmišljala o svemu tome do nekoliko meseci kasnije. Moje telo je bilo drugačije, to je bila velika operacija. Tokom carskog reza se neki organi privremeno premeštaju, a u retkim slučajevima, privremeno vade. Nisam sigurna da li svi to znaju. Trebalo mi je vremena da se oporavim".

U nedeljama i mesecima nakon rođenja blizanaca, Bijonse kaže da je naučila da voli svoje telo koje je oblije i punije nego ranije, a da je ishranu izmenila tek pred nastup na Koačeli ranije ove godine.

"Tokom oporavka, brinula sam o sebi i pružila sam sebi ljubav, prihvatila sam puniju figuru. Prihvatila sam šta moje telo želi da bude. Nakon šest meseci počela sam da se spremam za Koačelu. Privremeno sam postala vegan, odrekla sam se kafe, alkohola i voćnih napitaka. Ali, bila sam strpljiva i uživala sam u svojim oblinama", istakla je poznata pevačica.

Објава коју дели Beyoncé (@beyonce) дана

Ona je priznala i da je napokon potpuno zadovoljna svojim izgledom jer veruje da je "pravo".

"Danas su moje ruke, ramena, grudi i butine puniji. Imam mali stomačić i ne žurim da ga se rešim. Mislim da je to normalno. Kad poželim da imam 'pločice' na stomaku, naporno ću vežbati da ih imam".

Ali, dodaje da misli da je "njoj i njenom stomačiću trenutno suđeno da budu zajedno".

Elem, otkrila je i da nije uvek imala tako zdrav odnos prema svom telu, zbog čega je sebe izložila ogromnom pritisku da smrša odmah nakon rođenja prve ćerkice Blu Ajvi 2012. godine.

"Nakon rođenja prvog deteta, dozvolila sam društvenim normama da mi diktiraju izgled. Izložila sam sebe pritisku da za tri meseca skinem kilažu nakon porođaja i zakazala sam malu turneju kako bih bila sigurna da ću smršati. Kad pogledam unazad, to je bilo ludo. Nakon blizanaca, na stvari gledam potpuno drugačije".

Bijonse je otkrila da ima više samopouzdanja nego ikad ranije i da je odustala od toga da drugima udovoljava.

"Kada pogledam sebe u dvadesetim godinama, vidim mladu damu kojoj raste samopouzdanje, ali koja i dalje želi svima da udovolji. Sada se osećam mnogo lepše, seksepilnije, interesantnije. I osećam se mnogo moćnije", zaključila je.

Povezano

Sve vesti