Anja i Čaba plivaju u polufinalu

Autor:

Reprezentativka Srbije u plivanju Anja Crevar plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Glazgovu u disciplini 200 metara mešovito. Za finale će se boriti i Čaba Silađi na 50 metara prsno

0
A- A A+

Anja Crevar je u svojoj kvalifikacionoj grupi ostvarila peto vreme, a ukupno osmo, pošto je deonicu na 200 metara preplivala za 2:14, 29 minuta.

U njenoj kvalifikacionoj grupi plivala je svetska i evropska šampionka Katinka Hosu koja je ostvarila i najbolje vreme - 2:11,09 minuta.

Polufinalna trka na programu je danas u 18.39 minuta.

Osim nje i Čaba Silađi izborio je plasman u polufinale na 50 metara prsno.

Isplivao je stazu za 27,12 sekundi i kao treći u svojoj grupi, a četvrti ukupno u kvalifikacijama obezbedio nastavak takmičenja.

Najbrži je bio Britanac Adam Piti, koji je oborio rekord prvenstva – 26,50 sekundi.

Polufinalne trke na 50 metara prsno startuju večeras od 18.18 sati.

Za razliku od Anje i Čabe i Vuk Čelić je ostvario odličan rezultat, ali nije obezbedio mesto u finalu discipline 800 metara slobodnim stilom na Evropskom prvenstva u Glazgovu.

Čelić je u prvoj kvalifikacinoj grupi zauzeo drugo mesto, pošto je trku završio za 7:56,58 minuta, ali i postavio novi rekord Srbije.

On je imao 4,8 sekundi lošije vreme od pobednika kvalifikacione grupe Hrvata Marina Mogića, a ukupno je zauzeo 13. mesto.

Večeras u finalu Evropskog prvenstva u trci na 200 metara slobodno nastupaće i Velimir Stjepanović. Ta trka zakazana je za 18.32 časova.

Tagovi:

Povezano

Sve vesti