Snažna poruka za sve mame: Vi ste heroji!

Autor:

Teniserka Serena Vilijams otkrila je da je patila od postporođajne depresije i uputila ostalim novopečenim majkama poruka podrške!

7
A- A A+

Amerikanka je prethodne nedelje u San Hoseu pretpela jedan od najubedljivijih poraza u karijeri, i to do Britanke Džoane Konte rezultatom 1:6 i 0:6. Osvajačica 23 grend slem titule je potom odustala od turnira u Montrealu, navodeći lične probleme kao razlog.

"Prethodna nedelja nije bila laka za mene. Ne samo da sam prolazila kroz neke teške stvari, već sam bila i uplašena. Najbolje rečeno, osećala sam se kao da nisam dobra mama", napisala je Serena Vilijams u opisu fotografije na Instagramu. Ona je dodala da je potom na Internetu čitala o postporođajnoj depresiji, koja je sve češća kod novopečenih majki, a može da se manifestuje i do tri godine posle porođaja.

"Razgovarajući o tome sa mamom, sestrama i prijateljicama, shvatila sam da su mi osećanja potpuno normalna", dodala je Vilijamsova.

Ova 36-godišnja teniserka je na Vimbldonu stigla do finala, što je bio tek njen četvrti turnir od povratka tenisu posle porođa u septembru prošle godine i problema sa ugrušcima.

"U potpunosti je normalno da se osetite kao da ne činite dovoljno za svoje dete, iako sam provela svaki dan pored nje... Ali, možda se osetite kao da niste pored deteta koliko biste želeli. Mnoge od vas prolaze kroz istu stvar, bilo da ste po ceo dan kod kuće ili radite. Pronalaženje balansa sa detetom je prava umetnost, ali znajte da ste heroji", navela je Vilijamsova.

"Hoću da kažem i da, ako imate loš dan ili lošu nedelju, u redu je, imam i ja. Uvek postoji sutra!", poručila je. 

Last week was not easy for me. Not only was I accepting some tough personal stuff, but I just was in a funk. Mostly, I felt like I was not a good mom. I read several articles that said postpartum emotions can last up to 3 years if not dealt with. I like communication best. Talking things through with my mom, my sisters, my friends let me know that my feelings are totally normal. It’s totally normal to feel like I’m not doing enough for my baby. We have all been there. I work a lot, I train, and I’m trying to be the best athlete I can be. However, that means although I have been with her every day of her life, I’m not around as much as I would like to be. Most of you moms deal with the same thing. Whether stay-at-home or working, finding that balance with kids is a true art. You are the true heroes. I’m here to say: if you are having a rough day or week--it’s ok--I am, too!!! There’s always tomm!

Објава коју дели Serena Williams (@serenawilliams) дана

Povezano

Sve vesti