Prvih 15 telefona, koji će dobiti Android 9.0 Pie

Autor:

Iako pet nije dostupno u Srbiji, svi ostali jesu, a neki će biti naknadno i na svima će biti Android 9.0 Pie!

17
A- A A+

Google je 6. avgusta i zvanično najavio Android 9.0 Pie i omogućio da Pixel, Pixel XL, Pixel 2, Pixel 2 XL i Essential Phone prvi i odmah dobiju novu OS verziju širom sveta. Nijedan od ovih telefona ne prodaje se kod nas, ali se gotovo svi oni, koji su planirani za naredni talas već u prodaji ili su planirani da se prodaju i kod nas.

Nokia, je naravno, najbrža i njeni telefoni će, prema vestima iz IT industrije prvi dobiti Android 9.0 Pie ažuriranje. To su telefoni sa Android One platformom i to modeli: Nokia 8 Sirocco, Nokia 7 Plus, Nokia 6 (2018), Nokia 6.1 Plus (Nokia X6), Nokia 5.1 Plus (Nokia X5), Nokia 5.1, Nokia 3.1 i Nokia 2.1.

Model Nokia 7 Plus je bio jedan od BETA modela Android P serije i on već sada može da dobije stabilnu i gotovo konačnu Android 9.0 Pie verziju putem istog programa.

Prema objavama Google i HMD Global kompanije, koja je dom Nokia telefona, Nokia Android One telefoni biće ažurirani na Android 9.0 Pie od kraja avgusta do kraja jeseni. Telefoni, koji su još potvrđeni za Android Pie su: Nokia 8, Nokia 7, Nokia 6, Nokia 5, Nokia 3, Nokia 2 i Nokia 1. Ovi telefoni će dobiti novi OS, ali nije naznačen vremenski okvir, pa pratite vesti o ažuriranjima redovno i proveravajte "Settings" meni svoje Nokije.

Modeli koji će se već pojaviti sa Android 9.0 Pie operativnim sistemom su novi Honor model, čije lansiranje nas očekuje početkom oktobra, kao i Huawei Mate 20 Pro, koji će, takođe, stići u istom mesecu (kao i Mate 20 i Mate 20 Lite, koji bi mogli biti 9.0 kompatibilni).

Nije isključeno da će se u međuvremenu pojaviti još neki telefoni sa Android 9.0 Pie operativnim sistemom, jer nas na IFA 2018 sajmu, u Berlinu krajem avgusta, očekuju novi Android modeli - Xperia XZ3 i Xperia XZ3 compact, nove Motorole i još neki uređaji drugih kompanija, za koje ne znamo još uvek na kom sistemu će raditi.

Ako sad birate nov telefon - ili birajte neki od ovih navedenih ili sačekajte još mesec dana, recimo, kako biste imali onaj sa najnovijim operativnim sistemom, jer će nakon njega dobiti i još jedan najmanje - Android Q, što nije mala stvar, svakako…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Izvor: MONDO portal

Povezano

Sve vesti